Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estijos bankas nusprendė nutraukti investicinių paslaugų teikimą Lietuvoje

Estijos bankas LHV nusprendė nuo 2017 m. kovo 31 d. nutraukti investicinių paslaugų teikimą Lietuvoje, skelbiama LHV pranešime. Bankas pataria klientams Lietuvoje pervesti laikomus vertybinius popierius į kitą banką.
Эстонский банк LHV
LHV bankas Estijoje / Peeter Langovits / Postimees.ru
Temos: 2 Estija Bankas

LHV bankas teikia investicines ir finansinio tarpininkavimo paslaugas klientams Lietuvoje jau daugiau nei 10 metų. Per šiuos metus investicinių paslaugų priežiūros reikalavimai nuolat ir ženkliai griežtėjo, pastebima pranešime spaudai.

Naujosios MiFID 2 direktyvos taisyklės įsigalios nuo 2018 metų pradžios ir nustatys naujus sugriežtintus reikalavimus investicinių paslaugų teikimui. „Norint tenkinti visus reikalavimus, finansų tarpininkams tenka arba atlikti papildomų investicijų, arba nutraukti paslaugų teikimą. Dėl šios priežasties LHV bankas nusprendė nutraukti investicinių paslaugų teikimą Lietuvoje nuo 2017 m. kovo 31 d“, – skelbiama pranešime.

Teigiama, kad šis procesas palies apie 1000 klientų, turinčių LHV banke vertybinių popierių ir piniginių lėšų. LHV bankas nutraukia klientų sutartis ir prašo pervesti pinigines lėšas į kitą banką vėliausiai iki 2017 m. kovo 7 d., o vertybinius popierius iki 2017 m. kovo 31 d.

„Uždarome finansinio tarpininkavimo padalinį, tai apima tik dalį LHV grupės verslo Lietuvoje. Kitos veiklos, pavyzdžiui, „Mokilizingas“, Lietuvoje išlieka“, – 15min teigė LHV Komunikacijos vadovas Priit Rum. Jis pažymėjo, kad šiame padalinyje dirbo trys darbuotojai.

Pervedant pinigines lėšas ir vertybinius popierius iki nurodytų datų LHV bankas netaikys jokių su tuo susijusių mokesčių. Bankas yra pasirengęs padėti klientams, atliekant šiuos pervedimus.

Visos sąskaitos bus uždarytos iki aukščiau nurodytų datų, todėl iki to laiko klientai turėtų atlikti visas operacijas ir atsisiųsti ar atsispausdinti sąskaitų išrašus bei ataskaitas mokesčių inspekcijai.

Estijos finansų grupė LHV paskelbė per 2016 m., neaudituotais duomenimis, uždirbusi 19,89 mln. Eur grynojo pelno.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius