-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estijos ekonomistai: ekonomikos būklė blogės

Estijos konjunktūros institutas (EKI) naujausioje ekonomikos apžvalgoje pažymi, kad jos būklė kol kas vertintita kaip gera, tačiau per artimiausius šešis mėnesius ji blogės.
Investuotojai
Investuotojai / 123RF.com nuotr.

EKI bendrą šalies ūkio būklę rugsėjį įvertino 80 balų – 20 balų mažiau nei birželį.

Du trečdaliai apklaustų šalies ekonomistų teigė, jog ekonomikos būklė po pusmečio bus prastesnė nei dabartinė, o kaip pagrindinės problemos dažniausiai buvo nurodomos kvalifikuotos darbo jėgos stygius, naujovių stoka bei menkas pasitikėjimas vyriausybės ekonomine politika.

„Bendras nestabilumas pasaulio ekonomikoje ir prekybos ribojimai gali sumažinti verslo norą investuoti“, – akcentavo EKI vadovė Marjė Josing.

Bendram ekonominio klimato rodikliui EKI šįkart suteikė įvertinimą minus 7 – blogiausią per pastaruosius devynerius metus.

EKI apžvalgoje pažymima, jog pramonės ir statybų sektorių pasitikėjimas yra nukritęs žemiau daugiamečio vidurkio, nors į vidaus rinką orientuotų mažmeninės prekybos sektorių pasitikėjimo jausmas išlieka geras, o vartotojų pasitikėjimas yra aukščiau daugiamečio vidurkio, tačiau iš esmės pablogėjo jų lūkesčiai dėl ekonominės padėties po metų.

Ekonomistai pabrėžia, jog pagrindinė problema yra ta, kad atlyginimai šalyje auga sparčiau nei darbo našumas.

EKI prognozuoja, jog kainų augimas per artimiausius šešis mėnesius lėtės, palūkanų normos ir akcijų kainos išliks žemame lygyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius