Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estijos vyriausybė patvirtino kovos su pinigų plovimu priemones griežtinantį įstatymą

Naujos sudėties Estijos vyriausybė per pirmąjį savo posėdį ketvirtadienį patvirtino kovos su pinigų plovimu ir terorizmu finansavimu įstatymo bei valstybės rinkliavų įstatymo pataisas, kuriomis griežtinama virtualių valiutų cirkuliavimo tvarka ir prižiūra, reikalavimai tarpininkams šioje rinkoje.
Pinigų plovimas
Pinigų plovimas / 123rf.com nuotr.

Pasak finansų ministro Martino Helmės, šis svarbus žingsnis siekiant užkirsti kelią pinigų plovimui kriptotechnologijų srityje nėra paskutinis.

„Sulaukėme skaudžios pamokos iš bankų, o dabar būtina spręsti naujas tarptautines rizikas, kurių pati svarbiausia susijusi su virtualiomis valiutomis“, – pabrėžė ministras.

Šiais įstatymų pakeitimais keičiama išdavimo tvarka licencijų veikloms, susijusioms su virtualių valiutų keitimu į įprastas valiutas ir priešingai bei su virtualios piniginės paslauga.

Pataisos skelbia, jog licencijas tokioms veikloms galės gauti tik Estijos registruotos įmonės, kruopščiai patikrinus jų vadovų biografijos, reputacijos, karjeros ir kitus duomenis. Licencijos kaina didinama nuo 345 eurų iki 3300 eurų.

Šias pataisas priėmus parlamentui, jos įsigalioti nuo ateinančių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius