Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eterio vertė 2021-aisiais pasivijo nuo 2018 metų vasaros neregėtą lygį

Nepaisant to, kad bitkoinas yra populiariausia kriptovaliuta, ekspertai rekomenduoja investuotojams stebėti kitos kriptovaliutos – eterio (angl. Ether) – kursą, kuris 2021 metais pademonstravo žymiai geresnę dinamiką nei mažiau pastovus bitkoinas.
Binance
Binance / 123RF.com nuotr.

Be to, ekspertai mano, kad panaši tendencija gali išlikti ir 2022 metais, teigia „Bloomberg“.

Bitkoino kursas augo per JAV prezidento rinkimus, o vėliau – kai investuotojų noras rizikuoti sustiprėjo, 2020-ųjų lapkričio pradžioje sukūrus pirmąją vakciną nuo koronaviruso. Jau kurį laiką bitkoinas demonstruoją teigiamą koreliaciją su indeksu „S&P 500“, besivystančių rinkų akcijomis ir net keletu biržos prekių kainomis.

Visgi bitkoino vertės augimo tempas pradėjo lėtėti. Pastaraisiais mėnesiais bitkoino kursas kur kas mažiau svyravo ir, regis, jo nepastovumą šiuo metu daugiausia lemia techniniai veiksniai.

Tuo tarpu eterio kursas šiais metais svyravo aktyviau, taip pat ir dėl finansų ir technologijų įmonių diegiamos blokų grandinės (angl. blockchain) technologijos bei augant vaizdo žaidimų nepakeičiamų žetonų (angl. Non-Fungible Token, NFT) populiarumui.

Eterio vertė, atsižvelgiant į kurso svyravimus, pakilo iki lygio, kuris paskutinį kartą buvo užfiksuotas 2018 metų vasarą.

„Pasaulis apskritai dar nesupranta, kas iš tikrųjų vyksta su bitkoinu, su eteriu, su visa šia technologijų įvairove – tai tikrai yra revoliucija programinės įrangos kūrimo srityje“, – „Bloomberg TV“ duotame interviu pažymėjo kriptovaliutų platformos „Coinlist“ vadovas Grahamas Jenkinas.

„Blokų grandinės technologija yra visiškai naujas būdas kurti, platinti, taip pat valdyti programinę įrangą“, – pažymėjo jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius