Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Euro zonos infliacija liepą toliau lėtėjo

Liepą infliacija euro zonoje sulėtėjo iki 1 proc., pirmadienį parodė oficialūs duomenys, ir dar labiau nutolo nuo Europos Centrinio Banko (ECB) nustatyto tikslinio lygio, kuris yra šiek tiek mažiau nei 2 procentai.
Eurai
Eurai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Patikslinti Eurostato duomenys parodė, kad kainos 19 valstybių bendros valiutos zonoje mažėjo, palyginti su 1,3 proc. infliacija birželį ir 2,2 proc. infliacija prieš metus.

ECB vadovas Mario Draghi (Marijus Dragis) praėjusį mėnesį pranešė, kad gali būti imtasi naujų skatinamųjų priemonių, siekiant paskatinti atkakliai nedidėjančią infliaciją, augant nerimui dėl JAV protekcionizmo, besivystančių rinkų silpnumo ir „Brexit“ padarinių.

Stebėtojai tikisi, kad rugsėjį ECB sumažins palūkanų normas bei imsis kitų priemonių ekonomikai skatinti.

ECB valdančioji taryba praėjusį mėnesį paliko paliko nepakeistą pagrindinių refinansavimo operacijų palūkanų normą, kuri yra lygi 0 procento. Palūkanų norma, naudojantis ribinio skolinimosi galimybe, išliko lygi 0,25 procento, o palūkanų norma, naudojantis indėlių galimybe, toliau sudaro minus 0,4 procento.

Visgi centrinis bankas užsiminė, kad palūkanų normos gali būti mažinamos, pareikšdamas, jog jos išliks „dabartiniame ar žemesniame lygyje bent jau per pirmąjį 2020 metų pusmetį“, ir nurodė įpareigojęs pareigūnus apsvarstyti įvairias galimybes, įskaitant „naujas grynojo turto pirkimo programas“.

Liepos mėnesį visoje Europos Sąjungoje infliacija siekė 1,4 proc., palyginti su 1,6 proc. birželį ir 2,2 proc. prieš metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius