Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos akcijų rinkos savaitę baigia „raudonojoje zonoje“

Investuotojams nuogąstaujant dėl galimo JAV ir Kinijos konflikto paaštrėjimo, pagrindiniai Europos akcijų indeksai penktadienį sparčiai traukia žemyn.
Vertybinių popierių birža Karačyje
Europos akcijų rinkos savaitę baigia „raudonojoje zonoje“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Bendras didžiausių regiono įmonių akcijų indeksas „Stoxx Europe 600“ nuo sesijos pradžios smuko 0,71 proc. iki 334,2 punkto. Nuo savaitės pradžios šis rodiklis krito 3,75 procento.

Didžiosios Britanijos FTSE 100 nusileido 0,28 proc., Prancūzijos CAC 40 – 0,94 proc., Vokietijos DAX – 0,75 proc., Ispanijos IBEX 35 – 0,89 proc., o Italijos FTSE MIB – 1,16 procento.

JAV administracija du kinų žvalgybos pareigūnus ketvirtadienį apkaltino bandymu iš JAV technologijų bendrovių pavogti vertingos informacijos. Savo ruožtu Pekinas pareikalavo, kad JAV teisingumo departamentas atšauktų kaltinimus.

Investuotojai nuogąstauja dėl galimo neigiamo šio konflikto poveikio dviejų šalių deryboms dėl prekybos.

Penktadienį paskelbti statistiniai duomenys parodė, kad Prancūzijos bendrasis vidaus produktas (BVP) trečiąjį ketvirtį, palyginti su ankstesniu ketvirčiu, paūgėjo 0,3 proc. vietoj prognozuotų 0,2 procento. Metinis ūkio prieaugis, kaip ir tikėtasi, sudarė 1,4 procento.

O vartotojų išlaidos Prancūzijoje lapkritį, palyginti su ankstesniu mėnesiu, smuko 0,3 proc. vietoj prognozuotų vidutiniškai 0,1 procento. Palyginti su 2017 metų lapkričiu, vartotojų išlaidos sumažėjo 2 proc., nors buvo tikėtasi mažesnio – vidutiniškai 1,6 proc. – smukimo.

Tuo tarpu Didžiosios Britanijos BVP trečiąjį ketvirtį, palyginti su ankstesniu ketvirčiu, kaip ir tikėtasi, padidėjo 0,6 proc., o metinis prieaugis sudarė 1,5 procento.

„Danske Bank“ antrą kartą per pastaruosius tris mėnesius pabloginus šių metų pelno prognozę, Danijos banko akcijų kursas krito 3,6 procento. Dabar bankas numato, kad jo pelnas šiemet sudarys 15 mlrd. kronų (2,3 mlrd. JAV dolerių), o ne anksčiau prognozuotus 16–17 mlrd. kronų.

„Volkswagen“ akcijos atpigo 0,7 proc., vokiečių dienraščiui „Frankfurter Allgemeine Zeitung“ pranešus apie tai, kad automobilių gamintoja per kelerius artimiausius metus Vokietijoje ketina panaikinti apie 7 tūkst. darbo vietų.

Kritus naftos kainoms, naftos gavybos milžinų „Shell“ ir „Total“ kapitalizacija sumažėjo atitinkamai 1 ir 0,6 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius