Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos Komisija siūlo papildomą 1 mlrd. eurų vertės makrofinansinę pagalbą Ukrainai

Europos Komisija pasiūlė naują 1 mlrd. eurų vertės makrofinansinę pagalbą vidutinės trukmės paskolų forma Ukrainai. Naująją makrofinansinės pagalbos programą artimiausiu laiku turi patvirtinti ES Taryba.
Kijeve prie Ukrainos parlamento susirinkę žmonės
Kijeve prie Ukrainos parlamento susirinkę žmonės / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ši programa yra dalis pagalbos Ukrainai paketo, kurį kovo 5 d. paskelbė Europos Komisija ir kovo 6d. patvirtino Europos Vadovų Taryba.

Makrofinansinės pagalbos programa yra išskirtinė ES atsako į krizes programa, kurią galima taikyti kaimyninėms ES šalims, patiriančioms rimtų mokėjimų balanso problemų.

Siūloma makrofinansinės pagalbos programa siekiama padėti Ukrainai patenkinti dalį skubių išorinio finansavimo poreikių pagal stabilizavimo ir reformų programą, kuri dabar rengiama su Tarptautinio valiutos fondo (TVF) pagalba. Siūloma pagalba siekiama sumažinti trumpalaikius mokėjimų balanso ir fiskalinius sunkumus.

Pagalba bus skiriama tik sėkmingai įgyvendinus finansinį susitarimą, kurį Ukrainos valdžios institucijos turėtų sudaryti su TVF, ir Europos Komisijai bei Ukrainos Vyriausybei per ateinančias kelias savaites sutarus dėl konkrečių ekonomikos politikos sąlygų.

Politikos sritys, kurias Europos Komisija ketina remti skirdama šią makrofinansinę pagalbą, yra skubi fiskalinė konsolidacija ir išorinės stabilizavimo priemonės, taip pat struktūrinės reformos, kurios pagerintų bendrą makroekonominį valdymą, sustiprintų skaidrumą ir pagerintų ekonomikos augimo sąlygas.

Siūloma naujoji 1 mlrd. eurų vertės programa bus įgyvendinama kartu su dabartine 610 mln. eurų vertės programa. Makrofinansinės pagalbos programa yra išskirtinė ES atsako į krizes programa, kurią galima taikyti kaimyninėms ES šalims, patiriančioms rimtų mokėjimų balanso problemų. Ši programa papildo TVF skiriamą pagalbą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius