Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eurostatas: naujų pramonės užsakymų nuosmukis Lietuvoje ir Estijoje – didžiausias ES

Lietuvos pramonės įmonių naujų užsakymų portfelis per 12 mėnesių – šių metų rugsėjį, palyginti su 2008–ųjų rugsėju – sumažėjo 42,4 proc. – tai didžiausias nuosmukis visoje Europos Sąjungoje (ES).
Gamykla
Gamykla / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.
Temos: 2 Eurostatas Pramonė

Tuo tarpu per mėnesį – rugsėjį, palyginti su rugpjūčiu – šis rodiklis sumažėjo 4,4 proc., pranešė ES statistikos tarnyba Eurostatas.

Kaimyninėje Latvijoje per metus naujų pramonės užsakymų sumažėjo 31 proc., Estijoje, kaip ir Lietuvoje, susitraukė 42,4 proc., o per mėnesį – atitinkamai augo 9,1 proc. ir sumažėjo 5 procentus.

Įmonių naujų užsakymų portfelis per metus taip ženkliai susitraukė Latvijoje ir Suomijoje – po 31 proc., o mažiausiai sumažėjo Prancūzijoje, Airijoje ir Švedijoje – atitinkamai 5,8 proc., 11,5 proc. ir 12,9 procento.

Per mėnesį užsakymų apimtys labiausiai didėjo Danijoje, Airijoje ir Lenkijoje – atitinkamai 43, 19,7 ir 9,7 proc., o daugiausiai smuko Estijoje (5 proc.), Portugalijoje (4,9 proc.) bei Lietuvoje (4,4 proc.).

Euro zonoje naujų pramonės užsakymų per metus sumažėjo 16,5 proc., per mėnesį padidėjo 1,5 proc., o visoje ES per metus smuko 16,4 proc., per mėnesį – paaugo 1,7 procento. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius