Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Evaldas Ignatavičius: atsinaujinantys energijos ištekliai kartu su branduoline energija gali užtikrinti Lietuvai energetinį saugumą

Užsienio reikalų viceministras Evaldas Ignatavičius gegužės 9 dieną Vilniuje prasidėjusioje tarptautinėje konferencijoje „Atsinaujinančių energijos išteklių darni plėtra Lietuvoje Europos Sąjungos kontekste“ pabrėžė atsinaujinančių energijos išteklių svarbą kuriant Lietuvos energetinį saugumą.
Evaldas Ignatavičius
Evaldas Ignatavičius / URM nuotr.

E.Ignatavičius akcentavo dabartinę šalies priklausomybę nuo energijos importo iš Rusijos ir teigė, kad atsinaujinantys energijos ištekliai kartu su branduoline energija gali užtikrinti Lietuvai energetinę nepriklausomybę.

Dvi dienas truksiančią konferenciją organizuoja asociacija „Lietuvos ir Vokietijos forumas“, Tarptautinis Birutės Galdikas gamtosaugos paramos ir labdaros fondas, Vokietijos nevyriausybinė organizacija „Hansa parlamentas“ kartu su Lietuvos užsienio reikalų ministerija.

Konferencijos metu ekspertai, verslininkai, teisininkai ir ekonomistai iš Lietuvos ir Vokietijos diskutuoja apie atsinaujinančios energetikos plėtros galimybes Lietuvoje ir pasaulyje, teisinį šios srities reguliavimą Lietuvoje ir ES, investicijų galimybes ir smulkiojo verslo vystymo perspektyvas atsinaujinančių energijos išteklių sektoriuje.

Renginio metu dalinamasi pavyzdžiais ir patirtimi, pristatomi efektyviausi energijos gamybos iš saulės, vėjo, biomasės, biodujų ir geoterminiu būdu pavyzdžiai iš Vokietijos ir Lietuvos.

Antrąją konferencijos dieną numatomos išvykos į saulės baterijų gamyklą, pasyvaus namo, geoterminio šildymo objektus.

Konferencijos metu vyksta ir verslo mugė, kurioje Lietuvos ir Vokietijos verslininkai gali pristatyti savo produkciją, užmegzti kontaktus, pritraukti investicijų atsinaujinančių energijos išteklių inovacijoms.

Renginyje dalyvauja daugiau kaip 200 dalyvių iš Lietuvos ir Vokietijos: politikos ir verslo, savivaldybių atstovai, šilumos tiekėjai, mokslininkai, teisininkai, atsinaujinančios energijos vartotojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius