Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FAO: maistas pasaulyje sausį brango 1,1 proc.

Jungtinių Tautų maisto ir žemės ūkio organizacijos (FAO) skaičiuojamas maisto kainų indeksas pirmąjį 2022-ųjų mėnesį pakilo 1,1 proc. iki 135,7 punkto.
Maistas
Maistas / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Kaina Maistas

Anot FAO pranešimo, indekso augimą lėmė didėjusios augalinės kilmės aliejaus ir pieno produktų kainos, o šį prieaugį iš dalies atsvėrė cukraus kainų kritimas, stebimas antrą mėnesį iš eilės.

Grūdų kainų indeksas sausį buvo vos 0,1 proc. aukščiau nei gruodį. Pasaulinės kviečių kainos smuko 3,1 proc. dėl pasiūlos padidėjimo dėka solidesnio derliaus Australijoje ir Argentinoje.

Augalinės kilmės aliejaus kainos išaugo 4,2 proc. ir pasiekė istorinį rekordą.

„Toks kainų šuolis apimta palmių, sojų, rapsų ir saulėgrąžų aliejų, o jas aukštyn vėl kėlė baimės dėl galimo tiekimo iš Indonezijos mažėjimo", – teigiama pranešime.

Pieno produktai per mėnesį brango 2,4 proc., jų brangimas tęsiasi penktą mėnesį iš eilės.

Iš mėsos produktų jautienos kainos praėjusį mėnesį pasiekė naujas rekordines aukštumas, tuo tarpu kiauliena pabrango labai nežymiai, o avienos ir paukštienos kainos toliau mažėjo.

Cukraus kainų indeksas per mėnesį nukrito 3,1 proc., skatinamas tiekimo iš pirmaujančių eksportuotojų – Indijos ir Tailando – augimo prognozių.

FAO pasaulio maisto kainų indeksas rodo penkių maisto produktų grupių – grūdų, mėsos, pieno produktų, augalinių aliejų ir cukraus – kainų pokyčius tarptautinėse rinkose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius