Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Fidžio prokuratūra prašo teismo leidimo sulaikyti rusų oligarcho superjachtą

Fidžio pareigūnai antradienį paprašė teismo išduoti leidimą neleisti išplaukti iš šalies vandenų vienam rusų oligarchui priklausančiai superjachtai, kurią areštuoti siekia Jungtinės Valstijos.
Romano Abramovičiaus jachta „Solaris“
Romano Abramovičiaus jachta „Solaris“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pranešama, kad ši jachta priklauso oligarchui Suleimanui Kerimovui, kuriam dėl Rusijos karo Ukrainoje JAV ir Europos Sąjunga taiko sankcijas.

Fidžio generalinės prokuratūros vadovas kreipėsi į šios salų valstybės Aukščiausiąjį Teismą su prašymu išduoti leidimą sulaikyti motorinę jachtą „Amadea“, praėjusią savaitę prisišvartavusią Lautokoje.

Prokuratūra paprašė „uždrausti laivui „Amadea“ išplaukti iš Fidžio vandenų“, kol vietos ir JAV valdžios institucijos parengs turto arešto orderius.

Prašymo svarstymo data dar nepaskirta.

Praėjusią savaitę policija patvirtino atliekanti tyrimą dėl prabangios jachtos, atplaukusios iš Lotynų Amerikos. Skelbta, kad šis laivas atplaukė į Fidžį neatlikus muitinės procedūrų.

Policijos komisaras sakė, kad pareigūnai aiškinasi, ar nebuvo pažeistos muitinės ar imigracijos taisyklės, taip pat ar nėra problemų dėl narkotikų, ginklų ar pinigų plovimo.

Tinklalapyje superyachtfan.com, pateikiančiame duomenis apie didžiausius ir prabangiausius pramoginius laivus pasaulyje, nurodoma, kad „Amadea“ kaina siekia 325 mln. JAV dolerių (300 mln. eurų).

Įvairiose svetainėse „Amadea“ savininku nurodomas S. Kerimovas, bet nepriklausomai šios informacijos negalima patikrinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius