Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Finansinis gaisras Europoje: prasidėjo Graikijos vertybinių popierių rinkos griūtis

Prie karo Irake ir Ukrainoje, Ebolos viruso plitimo ir lėtėjančios Kinijos ekonomikos pasaulis turi naują problemą – atsinaujinusias Graikijos finansines bėdas, praneša businessinsider.com.
Graikija
Graikija / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Graikija Euras

Trečiadienį Graikijos akcijų rinka krito 9 proc. „Eurobank“ akcijos nuvertėjo 20 proc., „Alpha bank“  – 14 proc., „Piraeus“ – 14 proc., „National bank of Greece“ – 13 proc.

Trečiadienį Graikijos akcijų rinka krito 9 proc. Tai neperdedant galima vadinti griūtimi. Graikijos bankų vertybinių popierių vertė tiesiog tirpsta akyse. „Eurobank“ akcijos nuvertėjo 20 proc., „Alpha bank“  – 14 proc., „Piraeus“ – 14 proc., „National bank of Greece“ – 13 proc.

Pasaulio ekonomistų pamiršta Graikija susidūrė su dviem problemomis. Viena jų – kairiojo sparno partijų populiarumo augimas. Vienas iš kairiųjų lyderių Alexis Tsipras neslepia savo priešiškų pažiūrų euro zonai, o jo išrinkimo į valdžią galimybė pakankamai reali.

Dabartinė Graikijos vyriausybė taip pat nesutaria su ES dėl pagalbos šalies ekonomikai plano ir tai sukelia nežinomybę investuotojams.

BFL nuotr./Suskilusi euro moneta
BFL nuotr./Suskilusi euro moneta

Pinga ne tik akcijos. Sparčiai mažėja ir Graikijos obligacijų vertė. Kol kas sunku prognozuoti, ties kuria riba stabilizuosis vertybinių popierių kursas, tačiau ekonomistai pranašauja sunkius laikus Graikijai, kuri ir taip tapo didžiausiu ekonominiu galvos skausmu ES ir euro zonos šalims.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius