Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Finansų analitikas: ar per pandemiją pakilus investicijų pelnui verta suskubti pirkti akcijas?

Globalinė pandemija didžiulius nuostolius atnešė toli gražu ne visiems – laiku investavę „atliekamus“ pinigus šiuo metu gali šokinėti iš džiaugsmo. Daugybei skirtingų investicijų kapitalą valdančių žmonių būtent dabartinė situacija atneša didžiausią pelną per pastarąją dekadą ar net ilgesnį laikotarpį.
Marius Dubnikovas
Marius Dubnikovas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Tiesa, puolę pirkti akcijas ar vertybinius popierius dabar greitų rezultatų gali ir nesulaukti, mat geriausiai investicijos atsiperka per dešimtmečius, o greito praturtėjimo ekspertai pataria nesitikėti.

Finansų analitikas Marius Dubnikovas papasakojo, kokios yra pagrindinės investavimo taisyklės. Ką būtina žinoti pandemijos metu ir ko vengti dar prieš patikint savo pinigus kitiems.

Investavimas pandemijos metu – protingas pasirinkimas, ar nelabai?

– Šiandien investuojantys žmonės uždirba turbūt didžiausius pelnus per paskutinius 10-12 metų. Nuo kovo 20 d. grąža padidėjo apie 50 proc. Aišku, prieš tai kainos buvo kritusios, bet iš esmės šiame pandemijos lygyje investicijos tikrai apsimoka.

Tie, kurie valdo kapitalą, tampa turtingesniais, o kurie dirba nuo algos iki algos, tampa mažiau turtingais. Centriniai bankai spausdina labai daug pinigų, ir nors mes infliacijos nematome, ilgainiui ji turėtų atsirasti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius