-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Finansų krizės artimiausioje ateityje nebus, tikina JAV centrinio banko vadovė

Po 2007–2009 metų krizės bankų sistemoje įgyvendintos reformos sustiprino bankus ir naujos finansų krizės artimiausioje ateityje nenusimato, Londone surengtoje diskusijoje pareiškė Federalinio rezervo sistemos (FRS) vadovė Janet Yellen.
6. Janet Yellen – JAV centrinio banko vadovė
Janet Yellen – JAV centrinio banko vadovė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Ar galėčiau pasakyti, kad finansų krizė niekada nepasikartos? Turbūt nereikia žengti taip toli, tačiau manau, kad dabar mes esame saugesni, ir tikiuosi, kad iki mūsų dienų pabaigos krizė mums negresia, tikiu, kad taip ir bus“, – pareiškė ji.

Visgi J.Yellen pabrėžė, jog svarbu neatsisakyti finansų sektoriaus reformų, nes tai padarytų neigiamą poveikį šiam sektoriui, praneša CNBC. JAV prezidentas Donaldas Trumpas per savo rinkimų kampaniją žadėjo sušvelninti bankų reguliavimą ir JAV finansų departamentas kiek anksčiau šį mėnesį pateikė atitinkamas rekomendacijas.

Savo kalboje J. Yellen daugiau dėmesio skyrė bankams ir turto rinkoms, o ne pinigų politikai. Anot jos, turto kainos šiuo metu yra kiek per didelės.

Visgi ji pareiškė, kad JAV centrinis bankas ir toliau tolygiai ir laipsniškai didins palūkanų normas.

„Manome, kad mūsų tikslams pasiekti būtų tikslinga labai laipsniškai didinti palūkanų normas iki lygių, kurie vis dar bus labai žemi, nors dėl to dar yra tam tikro neapibrėžtumo“, – pareiškė FRS vadovė.

J.Yellen neatsakė į klausimą apie savo santykius su D. Trumpu, tačiau pareiškė palaikanti gerus darbinius santykius su iždo sekretoriumi Stevenu Mnuchinu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius