-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Fitch“ pagerino Graikijos skolos reitingą

Tarptautinė reitingų agentūra „Fitch“ viena pakopa – nuo „B-“ iki „B“ – padidino Graikijos valstybės skolos reitingą. Reitingo perspektyva – teigiama. Pasak agentūros, reitingas buvo pagerintas atsižvelgus į biudžeto perteklių, didesnį politinį stabilumą ir ekonomikos augimą.
Atėnai
Atėnai / 123rf.com nuotr.

„Dėl nuolaidų, kurios taikomos Graikijos valstybės skolai, šalies skolos tvarkymo išlaidos yra nedidelės, nors valstybės skola yra didžiulė“, – pareiškė „Fitch“.

Agentūros teigimu, Graikijos bendrasis vidaus produktas (BVP) pirmą kartą per 11 metų augo tris ketvirčius iš eilės. Dėl to padidėjo ir vienam gyventojui tenkančios pajamos, o politinė rizika yra sumažėjusi.

Be to, Graikija sėkmingai didina savo biudžeto perteklių, pareiškė „Fitch“.

Nors šalies bankų sektorius tebėra silpnas, bankai yra įsipareigoję iki kitų metų pabaigos sumažinti neveiksnių paskolų portfelius.

Praėjusį mėnesį Graikijos reitingą pagerino ir „S&P Global Ratings“, kuri tokį savo sprendimą paaiškino fiskalinės padėties gerėjimu ir užimtumo augimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius