Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

G.Nausėda mato galimybių stiprinti ekonominį bendradarbiavimą su Japonija

Prezidentas Gitanas Nausėda teigia matąs galimybių stiprinti bendradarbiavimą su Japonija tiek ekonominiu, tiek politiniu lygmeniu. Taip prezidentas kalbėjo po susitikimo su Japonijos tarptautinio bendradarbiavimo banko valdytoju Tadashi Maeda ir delegacijos nariais.
Prezidentas Gitanas Nausėda
Prezidentas Gitanas Nausėda / Arno Strumilos / 15min nuotr.

„Japonija yra trečia pagal dydį Lietuvos ekonomikos partnerė Azijos regione. Per pastarąjį dešimtmetį mūsų tarpusavio prekyba išaugo daugiau nei devynis kartus. Matome galimybių stiprinti bendradarbiavimą su šia tolimąja kaimyne tiek politiniu, tiek ekonominiu lygmeniu. Japonijos tarptautinio bendradarbiavimo bankas yra viena stipriausių investicijas generuojančių institucijų bei itin svarbus partneris Japonijos įmonėms, investuojančioms ir planuojančioms investicijas Lietuvoje“, – pranešime sakė G.Nausėda.

Susitikime su T.Maeda prezidentas akcentavo Lietuvos ir Japonijos ekonominį bendradarbiavimą, perspektyvas ir investicijas į Lietuvos ekonomiką.

Pasak G.Nausėdos, Lietuvai itin svarbi Japonijos ir jos kompanijų patirtis ir investicijos, įgyvendinant strateginius transporto ir energetikos projektus.

G.Nausėda pakvietė Japonijos verslo įmones, veikiančias gamybos ir infrastruktūros plėtros sektoriuose, investuoti ir vystyti savo veiklą Lietuvoje, ypač informacinių ir finansinių technologijų, gyvybės mokslų srityse.

Prezidentas taip pat pakvietė Japonijos tarptautinio bendradarbiavimo banko atstovus įkurti organizacijos atstovybę Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius