Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

G.Nausėda: pandemija ir karas Ukrainoje parodė didesnį reformų poreikį

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad koronaviruso pandemija ir karas Ukrainoje parodė didesnį struktūrinių reformų poreikį. Tai jis ketvirtadienį aptarė su valstybės kontrolieriumi Mindaugu Macijausku.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Lietuvos ekonomika gerai atlaikė COVID-19 pandemijos krizę, tačiau pandemija kartu indikavo dar didesnį struktūrinių reformų poreikį. Karas Ukrainoje tik dar labiau aktualizavo būtinybę vykdyti Lietuvos atsparumo didinimo reformas“, – pranešime sakė G.Nausėda.

Jis teigė besitikintis stiprios bei aktyvios Lietuvos ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo plano (RFF) įgyvendinimo ir ir kitų šalyje vykdomų reformų stebėsenos.

„Ypač akcentuočiau tas reformas, kurios mažina socialinę atskirti ir nelygybę, kuria gerovę mūsų žmonėms: mokesčių teisingumo, sveikatos, švietimo, socialinės apsaugos srityse“, – sakė prezidentas.

Susitikime su M.Macijausku aptarta šalies ekonominė raida, Valstybės kontrolės rekomendacijos sveikatos, švietimo ir fiskalinės politikos srityse, struktūrinių reformų poreikis Lietuvoje.

Valstybės kontrolierius šalies vadovui pristatė pagrindinius 2021 metų Valstybės kontrolės rezultatus, šių metų veiklos prioritetus ir planuojamus darbus, sistemines įžvalgas pagrindiniuose sektoriuose, rizikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius