Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti
2023 10 09

G.Skaistė – apie garsiosios mokesčių reformos rezultatą, „žmonių biudžetą“ ir patarimą prezidentui

Kitų metų biudžeto projektą pristačiusi finansų ministrė Gintarė Skaistė interviu 15min tvirtino, kad dar anksti vertinti, ar mokesčių reforma įvyko, nes prie gyventojų pajamų mokesčio (GPM) pakeitimų dar žadama sugrįžti. Tuo tarpu į kritiką, jog suplanavus 2,9 proc. nuo BVP biudžeto deficitą pasiliekama per mažai erdvės iki raudonos linijos – 3 proc., ministrė teigia, kad sparčiau biudžeto pajamas padės rinkti stipriai atrodanti darbo rinka.

Finansų ministerija ketvirtadienį atskleidė kortas, ko tikėtis kitais metais – bene daugiausiai dėmesio skirta gyventojų pajamų augimui, nes didėja tiek pensijos, tiek įvairios išmokos, tiek neapmokestinimas pajamų dydis (NPD).

Tačiau ne tik opozicija, bet ir valdančiosios koalicijos partneriai pasigedo didesnio dėmesio dabartinėms aktualijoms – pavyzdžiui, keliams ar mokinių užimtumui, turint omenyje sparčiai išplitusią narkotikų problemą mokyklose.

Finansų ministrė Gintarė Skaistė interviu 15min teigė, kad į kelius nukreipta ir dalis laikinojo solidarumo įnašo, kurį moka bankai, todėl skundams pagrindo nėra, o prioritetais biudžete esą negali tapti viskas – reikia išskirti kelis dalykus.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Gintarė Skaistė
Lukas Balandis / BNS nuotr./Gintarė Skaistė

Tad šį kartą ministrės „žmonių biudžetu“ pavadintame projekte siekta, kad gyventojai pajustų ekonomikos augimą, nes numatyta, kad pajamos augs ne mažiau kaip 6,5 proc. – sparčiau nei infliacija, kuri, prognozuojama, sieks 2,9 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Užsisakykite
15min naujienlaiškius