Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Gamtinės dujos Europos rinkoje spalį pabrango penktadaliu

Gamtinių dujų megavatvalandės kaina ateities sandoriuose Nyderlandų TTF prekybos centre (Europos lyginamoji kaina) per šį mėnesį pakilo apytikriai 21 proc. iki kiek daugiau 51 euro.
REUTERS-Scanpix nuotr.
REUTERS-Scanpix nuotr.
Temos: 1 Europa

Dujų kainas spalį kėlė susirūpinimas dėl Artimuosiuose Rytuose įsiplieskusio karo poveikio, o solidžių jų atsargų bei šiltesnių nei įprastai orų poveikis buvo antraeilis, pažymi „Trading Economics“.

Maža to, praėjusį savaitgalį Egipto vyriausybė pranešė, jog gamtinių dujų tiekimas iš šios šalies į Europą, nors ir nebuvo reikšmingas, sustojo, nes dėl Izraelio ir palestiniečių grupuotės „Hamas“ karo buvo uždarytas „Tamar“ dujų telkinys Viduržemio jūroje.

Rinkos taip pat nerimauja dėl Kataro dujovežių, plaukiančių per Hormūzo sąsiaurį, saugumo bei atidžiai stebi pokyčius dėl gedimų Norvegijos Nyhamnos dujų perdirbimo gamykloje.

Kita vertus, dujų saugyklos Europoje šiuo metu užpildytos vidutiniškai 99 proc., o pirmąją lapkričio savaitę numatomi šilti orai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius