Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Grumtynės dėl vietos baseinuose: nors ir brangu, bet pakliūti pavyksta ne visiems

Baseinas vienam vaikui per mėnesį gali kainuoti ir daugiau nei 60 eurų, tačiau dažnai bėda yra ne kaina, o faktas, kad vietą baseine tiesiog sunku gauti. Suaugusieji abonementą gali nusipirkti ir pigiau.
Vaikai baseine
Vaikai baseine / 123RF.com nuotr.

Ieškote, kur jūsų vaikas galėtų mokytis plaukti? Rasti laisvą vieta, ypač Vilniuje, gali būti sunku. Čia mėnesio kaina vienam vaikui kai kur siekia ir 80 eurų. Klaipėdoje kiek pigiau – gali užtekti 50 eurų.

Mėnesio abonementai baseine suaugusiesiems neretai yra pigesni, tačiau dažniausiai juos reikia pirkti metams. Vienam mėnesiui sostinėje užtektų 40 eurų, Kaune ir Klaipėdoje – galima rasti ir už 30 eurų.

Tiesa, kol vieni tėvai skaičiuoja pinigus ir ieško, kur vaikas galėtų išmokti plaukti, antrų klasių mokiniai tą gali daryti nemokamai.

Prasidėjus naujiems mokslo metams 15min nusprendė pasigilinti, kiek teks sumokėti tėvams, kad jų vaikai galėtų mokytis plaukti baseinuose. Taip pat domėjosi kokios suaugusiųjų baseinų abonementų kainos?

Vietų trūksta, todėl renkasi privatų

Vilnietė Aistė (tikrasis vardas ir pavardė redakcijai žinomi), auginanti du vaikus, 15min pasakojo, kad ketverių metų dukra mokysis plaukti privačiame baseine.

„Nuo rugsėjo gavome vietą privačiame baseine „Plaukimo šeima“. Bandėme baseine „Olimpinė pradžia“, tačiau nepavyko. Ten reikia nuo 5 ryto ant taburetės sėdėti ir laukti, kol užsirašysi, jeigu nori vakarinio arba savaitgalinio laiko. Patekti į „Lietuvos vaikų ir jaunimo centrą“ beveik neįmanoma – labai mažai vietų ir reikia ilgai stovėti eilėse“, – sakė Aistė.

Ten reikia nuo 5 ryto ant taburetės sėdėti ir laukti, kol užsirašysi, jeigu nori vakarinio arba savaitgalinio laiko, – teigė mama.

Pasak pašnekovės, ji pasirinko „Plaukimo šeimą“, nes nereikėjo laukti eilėje.

„Mėnesio kaina apie 50–60 eurų, o treniruotės vyks kartą per savaitę. Suma nėra labai maža, bet tai vienintelis būrelis, kurį dukra lankys. Pasirinkome šią vietą, nes buvo vienintelė, kur nereikėjo stovėti eilėje ir metus laukti vietos“, – kalbėjo Aistė.

123rf.com /Vaikai baseine
123rf.com /Vaikai baseine

Ji pažymėjo, kad mokytis plaukti nori ir jaunesni, tačiau vietų skaičius labai ribotas.

„Lietuvos vaikų ir jaunimo centre“ yra grupė, kur kartu su tėvais mažylius moko plaukti. Bet vietų labai mažai, o norinčių – šimtai“, – sakė pusantrų metų sūnų auginanti mama.

Kliūtis – atstumas

Kita 15min kalbinta mama taip pat augina du vaikus. Nors kol kas nė vienas plaukti nesimoko – planuoja pradėti.

„Mano vaikai niekada nelankė baseino, nes gyvename prie Žaliųjų ežerų, tad vežioti yra ganėtinai toli. Tai yra pagrindinė priežastis, bet tokių planų turime. Galbūt jau ir šiais metais, nes jau laikas išmokti“, – pasakojo pametinukes Dominyką ir Gabrielę auginanti Šarūnė Susnienė.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Plaukimo treniruotė
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Plaukimo treniruotė

Pašnekovė sakė, jeigu vis dėlto nuspręstų leisti vaikus mokytis plaukti, baseiną rinktųsi privatų.

„Baseiną rinktumėmės pagal tai, kokia vieta. Galbūt vestume į Kareivių gatvėje esantį „Impuls“. Po visų buvusių įvykių ir skandalų man svarbu, kad pati galėčiau stebėti treniruotę. Kaina nėra pagrindinis dalykas“,– tikino šešerių ir septynerių metų mergaičių mama.

Kalbėdama apie buvusius skandalus pašnekovė turėjo omenyje prieš metus Vilniuje esančiame sporto klube „Impuls“ (Kareivių g.) nuskendusį vaiką.

Po visų buvusių įvykių ir skandalų man svarbu, kad pati galėčiau stebėti treniruotę. Kaina nėra pagrindinis dalykas, – kalbėjo Š.Susnienė.

Antrokai mokosi plaukti nemokamai

Kol vieni tėvai skaičiuoja pinigus ir ieško vietos, kur vaiką mokyti plaukti, antrokai plaukti mokomi iš savivaldybių bei valstybės lėšų.

Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto departamento Sporto skyriaus vyriausiasis specialistas Saulenis Pociūnas laiške 15min informavo, kad pagal antrokų mokymo plaukti programą per praėjusius mokslo metus mokėsi plaukti 830 įvairių ugdymo įstaigų antrokų.

Alfredo Pliadžio nuotr./ Saulenis Pociūnas
Alfredo Pliadžio nuotr./ Saulenis Pociūnas

Jis taip pat atkreipė dėmesį, kad 2018–2019 mokslo metais antrokai mokysis plaukti ir Lazdynų baseine, kuris duris pravers kitais metais.

„2019 metais turėtų pradėti veikti Lazdynų daugiafunkcis centras, kuriame bus 50 ir 25 metrų baseinai. Jam pradėjus veiklą beveik visi Vilniaus antrokai turės galimybę dalyvauti antrokų mokymo plaukti programoje“, – teigė S.Pociūnas.

2019 metais turėtų pradėti veikti Lazdynų daugiafunkcis centras, kuriame bus 50 ir 25 metrų baseinai, – dėstė S.Pociūnas.

Labiausiai vertina nuolatinius klientus

15min domėjosi, kiek gali kainuoti baseino abonementas suaugusiajam.

J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Klaipėdoje atidarytas ilgai lauktas baseinas
J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Klaipėdoje atidarytas ilgai lauktas baseinas

Lietuviško kapitalo įmonių grupės „Infrastruktūra LT“, valdančios šių metų birželio mėnesį atidarytą Klaipėdos baseiną bei Kaune esantį „Girstučio“ baseiną, vienas akcininkų Paulius Baltrėnas sakė, kad versle svarbu išlaikyti lojalius klientus, dėl to abonementų kaina neretai būna mažesnė.

„Kuomet savivalda ar viešasis sektorius valdo baseinus, dažniausiai yra parduodama vieno apsilankymo kaina. Vadinasi, vienas apsilankymas gali kainuoti 5–10 eurų. Mūsų vizija – skatinti nuolatinį lankymąsi ir parduoti, pavyzdžiui, mėnesio abonementą už 30 eurų, o klientas gali lankytis kasdien. Tuomet viena diena baseine kainuoja tik 1 eurą.

„Girstučio“ nuotr./„Girstučio“ transformacija – nuo baseino iki modernaus sporto ir pramogų centro
„Girstučio“ nuotr./„Girstučio“ transformacija – nuo baseino iki modernaus sporto ir pramogų centro

Mes taikome kitokią kainodarą, kurios skatina ilgesnį prisirišimą, nes mums svarbu klientus išlaikyti ilgiau, todėl vieno apsilankymo kainą tikrai labai sumažinome. Bet paliekame galimybę ir tiems, kurie nenori įsipareigoti, tada kaina yra šiek tiek didesnė“, – pasakojo P.Baltrėnas.

Mes taikome kitokias kainodaras, kurios skatina ilgesnį prisirišimą, – sakė P.Baltrėnas.

Pavyzdžiui, Klaipėdos baseine visos dienos mėnesinis abonementas baseine suaugusiajam, pasirašius metinę sutartį, kainuos 30 eurų. Kaune esančiame „Girstučio“ baseine abonementas kiek brangesnis – 33,25 Eur.

Šiauliuose esančiame „Impuls“ pasirašius metinę sutartį už abonementą teks sumokėti 39 eurus. Į bendrą kainą įskaičiuotas baseinas ir sporto salės. Tiek pat abonementas kainuos ir Vilniaus Fabijoniškių gatvėje esančiame „Impuls“, tačiau Kareivių gatvėje brangiau – 59 Eur.

„Lietuvos vaikų ir jaunimo centre“ abonementas suaugusiesiems kiek brangesnis. Įsigyti darbo dienų rytinį baseino abonementą prireiks 45 Eur.

Pasirašant metinę sutartį neribotas mėnesinis abonementas sostinės sporto klube su baseinu „Fitus“ atsieis 101 eurą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius