-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Lietuvą žengiantis prekybos tinklas: kuo ir už kiek prekiauja?

17 „Rimi“ ir „Iki“ parduotuvių Lietuvoje, BNS šaltinių teigimu, perka Latvijos „Mego“ prekybos tinklą valdanti bendrovė. 15min pasidomėjo 17-os parduotuvių pirkėju, „Mego“ asortimentu ir kainomis.
„Mego“
„Mego“ / 15min ir „Mego“

„Mego“ savininkas perka 5 „Rimi“ ir 12 „Iki“ parduotuvių, kurias buvo būtina parduoti, siekiant gauti Konkurencijos tarybos leidimą „Rimi“ ir „Iki“ jungimuisi Lietuvoje. Jeigu visos parduotuvės virs „Mego“, ką ten galėsime rasti ir kiek mums tai kainuos?

Ką ir už kiek parduoda

Iš pirmo žvilgsnio „Mego“ asortimentas neatrodo labai išskirtinis. Prekybos tinkle galima rasti daug jau Lietuvos gyventojams pažįstamos ar netgi lietuviškos produkcijos.

Pavyzdžiui, „Mego“ prekiauja „Biovelos“ dešra – ne akcijos metu 110 gramų pjaustyto saliamio „Mego“ kainuoja 1,29 euro.

15min ir „Mego“/„Mego“
15min ir „Mego“/„Mego“

180 ml „Super Viva“ ledai kainuoja 1,09 euro, 360 gramų Rokiškio „Bifi“ jogurto kaina – 1,09 euro, 4 indeliai „Activia“ jogurto – 1,99 euro, „Viči“ 300 gramų pica – 1,69 euro, „Viči“ tradicinė silkė – 2,89 euro.

15min ir „Mego“/„Mego“
15min ir „Mego“/„Mego“

Panašiai ši produkcija kainuoja ir Lietuvoje. Be to, savo produktų linijos „Mego“, priešingai nei, tarkime, „Lidl“, neturi, todėl tikėtis mažesnių nei vidutinės rinkos kainos, matyt, nereikėtų.

Apskritai „Mego“ prekiauja gana įprasta ir lietuvių pirkėjui jau pažįstama produkcija. Pavyzdžiui, didelę dalį asortimento sudaro latviška „Kekavos“ paukštiena, kurios daug galima rasti ir Lietuvos parduotuvėse. Nuo 2013 metų pagrindinis „Kekavos“ akcininkas yra „Linas Agro Group“.

15min ir „Mego“/„Mego“
15min ir „Mego“/„Mego“

Savo dydžiu „Mego“ Lietuvoje galėtų būti panaši į „Express Market“, turinčią Lietuvoje per 20 nedidelių parduotuvių, daugiausia jų – aplink Kauną. Tiesa, „Express Market“ neturi savo kulinarijos skyriaus, tuo metu „Mego“ pardavinėja sveriamą mėsą, salotas ir pan.

15min ir „Mego“/„Mego“
15min ir „Mego“/„Mego“

Pernai pasikeitė savininkas

Praėjusiais metais pagrindiniu „Mego“ akcininku tapo Aleksandras Babenko, iki tol stambiausias akcininkas buvo Michailas Ulmanis, vienas didžiausių Latvijos žemvaldžių.

Anksčiau, kaip skelbia Latvijos žiniasklaida, abu verslininkai buvo koncerno „Mono“ akcininkai.

Kiti „Mego“ akcininkai – Oleksandras Morozas (10 proc. akcijų), Grigorijus Vovkas (10 proc.) ir Viktoras Karbanovas (10 proc.).

Beje, „Mego“ jau turi patirties „Iki“ prekybos centrų valdyme, mat 2014 metais įsigijo 51 „Iki“ parduotuvę Latvijoje. „Mego“ Latvijoje iš viso valdo 88 parduotuves.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius