Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 12 07 /08:46

I.Šimonytė: biudžetas – geras rezultatas ribotų išteklių sąlygomis

Seime patvirtintas 2024 metų valstybės biudžetas yra kompromisinis ir geras rezultatas ribotų išteklių sąlygomis, sako premjerė Ingrida Šimonytė.
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.
Gintarė Skaistė, Ingrida Šimonytė

„Man atrodo, kad tai, ką pavyko pasiekti, yra geras kompromisas. Kažkur čia mačiau komentarą, kad biudžetas nėra tobulas, tai aš nežinau, ar iš viso būna tobulas biudžetas, nes visada kalbi apie neribotus norus ir ribotus išteklius. Tai tų ribotų išteklių sąlygomis Vyriausybė manau, kad pasiekė gerą rezultatą“, – ketvirtadienį LRT radijui sakė I.Šimonytė.

Anot jos, biudžetas priimtas įvertinus neapibrėžtą kitų metų ekonominę situaciją, Mastrichto kriterijų, paramą Ukrainai, išlaidas Lietuvos gynybai ir daugelį interesų grupių poreikius.

„Tikrai Vyriausybė ruošdama biudžetą ieškojo saiko tarp keleto ugnių, kurios tuo pačiu metu dega“, – sakė I.Šimonytė.

Trečiadienį šalies vadovo patarėjas Vaidas Augustinavičius sakė, kad biudžetas nėra tobulas, o prezidentas Gitanas Nausėda dar sprendžia, ar jį pasirašyti.

Seimas kitų metų biudžetą priėmė antradienį.

Valstybės pajamos kitais metais sieks 16,98 mlrd. eurų, o išlaidos – 20,6 mlrd. eurų. Deficitas sieks 3 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius