Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

I.Šimonytė: EK priekaištų dėl gaivinimo plano Lietuvai neturi

Prezidentui Gitanui Nausėdai sukritikavus Lietuvos ruošimąsi pretenduoti į 2,2 mlrd. eurų vertės Europos Sąjungos paramą, skirtą atsigauti šalies ekonomikai po pandemijos, premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad Europos Komisija (EK) priekaištų Lietuvai dėl reformų neturi.

„Nežinau, su kuo kalbėjo prezidentas europinėse institucijose, neturiu supratimo. Aš esu pati kalbėjusi su viceprezidente Margrethe Vestager, su ja taip pat pat kalbėjo ir finansų ministrė, vyksta ir darbinės diskusijos“, – žurnalistams penktadienį sakė premjerė.

„Kiek man žinoma iš Komisijos reakcijų, dėl reformų, kurios yra planuojamos finansuoti šiomis lėšomis, Komisija priekaištų mums neturi“, – kalbėjo ji.

Premjerės teigimu, ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo fondas yra skirtas įgyvendinti Vyriausybės programą ir joje numatytas priemones dėl švietimo, sveikatos apsaugos, socialinės atskirties bei žaliosios ir skaitmeninės transformacijos.

„Žinau ir girdžiu, kad yra tokių nuviltų lūkesčių dėl to, kad praėjusios kadencijos metu buvo tam tikrų įsipareigojimų, kad kažkokie projektai tikrai bus finansuojami šitomis lėšomis, tai tokių garantijų nelabai duoti kas galėjo, nes visą paketą ir planą reikės suderinti su EK ir gauti Europos finansų ministrų palaiminimą“, – kalbėjo I.Šimonytė.

„Visas lėšas, kurias Lietuva gauna, nesvarbu, ar iš šito fondo, ar iš Europos Sąjungos naujos perspektyvos, ar iš nacionalinių lėšų, reikia integruoti tų pačių tikslų siekimui. Čia nėra kažkoks daiktas savyje, kuis pats savaime turėtų kažką finansuoti dėl to, kad kažkam tai atrodo. Tai turėtų būti tiesiog integrali bendro plano dalis“, – kalbėjo premjerė.

Ji taip pat pabrėžė, jog ministerijos reformų kryptis aptarinėjo su savo socialiniais partneriais.

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį pareiškė, kad diskusijos dėl plano vyksta „už uždarų durų“, o „iš Europos institucijų ateina pakankamai prasti atsiliepimai apie tai, kas jau buvo pateikta“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius