Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

I.Šimonytė: verslas paprastai derasi, o ne streikuoja ir piketuoja

Statybų verslo atstovai, dėl pabrangusių žaliavų prašantys valdžios indeksuoti kainas ar ieškoti kitų sprendimų, turėtų derėtis su užsakovais, o ne streikuoti ir piketuoti, sako premjerė Ingrida Šimonytė.
Ingrida Šimonytė
Ingrida Šimonytė / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Man atrodo, kad taip verslo žmonės paprastai elgiasi: derasi ir per derybas susitaria, o ne streikuoja ir piketuoja“, – žurnalistams penktadienį Kaune sakė premjerė, komentuodama statybininkų kritiką, jog institucijos nesiima veiksmų dėl išaugusių statybų kaštų.

Pasak I.Šimonytės, tais atvejais, kai įmonės pačios kreipėsi į užsakovus, sutartys buvo peržiūrėtos, o kainos indeksuotos.

„Tos įmonės, kurios į tą situaciją žiūri kaip į verslo situaciją, ir tai yra verslo situacija, ėmėsi priemonių, kreipėsi į užsakovus ir, mano žiniomis, tikrai ne viena sutartis yra peržiūrėta, kainos yra indeksuotos“, – sakė I.Šimonytė.

Premjerė teigė esanti nustebusi, jog tarp streikuojančių įmonių yra ir nepareiškusių valstybei jokių pretenzijų.

„Mane šiek tiek stebina, kad kai kurios įmonės, kurios jokių pretenzijų valstybei neturi, nes jų kainos buvo indeksuotos, šiandien nusprendė vis tiek streikuoti, tai jūs tada tų įmonių ir paklauskite, kaip čia iš tikrųjų yra“, – kalbėjo Vyriausybės vadovė.

Jos teigimu, susisiekimo ministras Marius Skuodis ketvirtadienį buvo susitikęs su pagrindinėmis kelių statybos įmonėmis, kurioms pateikė konkretų pasiūlymą dėl kainų peržiūrėjimo tvarkos.

Penktadienį Lietuvos pramonininkų konfederacijos ir Statybininkų asociacijos vadovai pareiškė stabdysiantys valstybinių projektų statybas ir nebedalyvausiantys viešuosiuose pirkimuose, jei valstybė artimiausiu neras sprendimo, kaip indeksuoti didėjančias statybų kainas.

Akcija „#stabdome statybą“ siekiama atkreipti dėmesį į Vyriausybės ir kitų perkančiųjų organizacijų nenorą ir delsimą dėl pabrangusių žaliavų indeksuoti statybų kainas arba ieškoti kitų sprendimų

Skaičiuojama, kad nieko nedarant, artimiausiu metu gali nutrūkti per 150 daugiau nei 300 mln. eurų vertės objektų statybos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius