Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Įdarbinimo ekspertas: niekada nenaudokite šitų 6 žodžių savo CV

Ieškote darbo ir jau skyrėte šiek tiek laiko savo gyvenimo aprašymui (CV) parengti? Įdarbinimo ekspertas išskyrė šešis žodžius, kurių savo CV turėtumėte vengti.
Darbo pokalbis
Darbo pokalbis / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Darbas CV

Žmonės praleidžia valandų valandas tobulindami savo nušlifuotą gyvenimo aprašymą. Nepamirškite, kad darbdaviai, norėdami susirasti naują darbuotoją, perskaito šimtus paraiškų. Todėl labai svarbu kaip nors išsiskirti iš minios.

Jūsų gyvenimo aprašyme turėtų būti aiškiai ir glaustai aprašyta jūsų patirtis, išsilavinimas, įgūdžiai ir stipriosios pusės. Joms pagrįsti naudokite daug konkrečių pavyzdžių ir nepasikliaukite vien žodžiais, pavyzdžiui, „esu geras komandos žaidėjas“.

Prieš kelerius metus interviu „Seek“ įdarbinimo konsultantas Simonas Bennettas įspėjo, kad jei savo CV remsitės pernelyg dažnai visų naudojamais žodžiais, galite lengvai atsilikti nuo konkurentų jau pačioje atrankos pradžioje.

„Kandidatai dažnai prideda šių žodžių, tikėdamiesi, kad dėl jų jie atrodys kompetentingi. Tačiau darbdaviui žodžių nepakanka, jis nori pamatyti, kaip jūs įkūnijate šias savybes“, – sakė ekspertas. Tam taip pat reikalingi pavyzdžiai iš ankstesnės praktikos, kurie įrodytų šių žodžių prasmę.

Šeši žodžiai, kurių reikia vengti savo CV

  • Lojalus
  • Energingas
  • Tikslus
  • Motyvuotas
  • Darbštus
  • Komandos žaidėjas

S.Bennettas siūlo verčiau pateikti šių savybių pavyzdžių. Užuot paprasčiausiai pasakius, kad esate lojalus, geriau nurodyti, kiek laiko dirbate vienoje įmonėje ir kodėl. Taip pat galite pabrėžti savo karjeros pasiekimus: pavyzdžiui, kad įvykdėte visus pardavimų tikslus arba vadovavote trijų asmenų komandai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius