Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Iki“ profsąjunga rengia piketą, prekybininkai juos kaltina melu

Ketvirtadienį UAB „Palink-IKI“ profesinės sąjungos nariai rengia piketą prie Vokietijos ambasados, norėdami atkreipti dėmesį į, jų teigimu, netinkamą elgesį su darbuotojais. Tuo tarpu „Iki“ atstovai kaltina profsąjungos atstovus melu.
Parduotuvė „Iki“
Parduotuvė „Iki“ / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Sprendimą rengti protesto akciją prie Vokietijos ambasados profsąjunga motyvuoja tuo, kad beveik pusę UAB „Palink“ bendrovės akcijų valdo Vokietijos koncernas „REWE-Beteiligungs-Holding International GmbH“.

Profsąjungos išplatintame pranešime spaudai rašoma: „Vokietijos akcininkų „verslo“ planas akivaizdus: naudojantis bendra ekonomine krize susidoroti su profesine sąjunga, sumažinti darbuotojų atlyginimus panaikinant priedus ir didinant darbo valandas“.

Profsąjungos atstovai teigia, kad „Iki“ sistemoje vykdomi masiniai atleidimai, gąsdinant ir spaudžiant žmones išeiti savo noru, be jokių kompensacijų. Ypač didelį spaudimą neva patiria profesinės sąjungos nariai. Teigiama, kad iš darbo dėl dirbtinai sugalvotų priežasčių atleidžiami profsąjungos valdybos nariai. Pranešime cituojama  profsąjungos valdybos narė Irina Judina, atleista iš darbo prieš savaitę.  Ji teigia buvusi atleista už tai, kad gynė parduotuvėje dirbusių žmonių teisėtus interesus. „Įmonė netoleravo tokio elgesio ir su manimi buvo susidorota. Tačiau mano „kaltė“ buvo ta, kad aš bandžiau skaidriai laikytis darbo apmokėjimo tvarkos, remiantis pačios UAB „Palink“ patvirtintomis motyvacinėmis sistemomis“, – teigia I.Judina. Protestuotojai ketina įteikti Vokietijos ambasadoriui peticiją, kurioje išdėstoma, kokiomis sąlygomis gyvena eilinis „Iki“ darbuotojas.

Tuo tarpu „Iki“ atstovai teiginius apie priedų panaikinimą, darbo valandų didinimą, masinius atleidimus vadina „absoliučiai melagingais“. „Iki“ per 2009 metų pirmąjį pusmetį atleido dukart mažiau darbuotojų, o už darbo drausmės pažeidimus – penkis kartus mažiau darbuotojų nei pernai tuo pačiu metu. Šiais metais visoje mažmeninės prekybos rinkoje prasidėjus atlyginimų mažinimo bumui, UAB „Palink“ darbuotojams algos mažinamos nebuvo. Gerų rezultatų pasiekusių parduotuvių darbuotojams mokamos premijos, taikomos kitos skatinimo priemonės“, – skelbiama išplatintame „Iki“ pranešime spaudai. Profsąjungos čia kaltinamos tuo, kad naudojasi visuomenėje tvyrančia įtampa.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius