Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įmonės pradeda siūlyti obligacijų – statybai pinigų pritraukė „Pilaitės terasos“

Nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Domus Estate“ gyventojams ir verslo įmonėms išplatino dukterinės bendrovės „Pilaitės terasos II“ 1 mln. eurų vertės obligacijų emisiją. „Orion Securities“ artimiausiais mėnesiais planuoja ir daugiau naujų įmonių obligacijų emisijų.
Eurai
Eurai / 123rf.com nuotr.

„Pilaitės terasos II“ pritrauktos lėšos naudojamos namų ir kotedžų gyvenvietės statyboms. Neviešai platintų „Pilaitės terasos II“ obligacijų galiojimo terminas – 3 metai, obligacijas įsigijo tiek fiziniai, tiek juridiniai asmenys.

„Vystydami nekilnojamojo turto projektus pasitelkiame įvairius kapitalo finansavimo šaltinius. Šį kartą pasirinkome obligacijų platinimą – alternatyvą banko skolinimui, kuri mums leis finansuoti statybas ir suteiks lankstumo, o investuotojams – daugiau saugumo.

NT projektų obligacijos dar nėra paplitusios Lietuvos rinkoje, bet kadangi pirmasis bandymas buvo sėkmingas, manome, kad ateityje tęsime šią praktiką“, – pranešime teigia „Domus Estate“ plėtros vadovas Audrius Zakaras.

Už gautas lėšas antrojo „Pilaitės terasų“ statybų etapo metu bus pastatyti devyni A energinio naudingumo klasės sublokuoti namai (852 kv. m bendrojo ploto) ir du mažaaukščiai 3–4 aukštų daugiabučiai, kuriuose suprojektuoti 54 1–3 kambarių butai (3844 kv. m bendrojo ploto).

Siūlys daugiau

Obligacijų emisijos platinimą organizavusios FMĮ „Orion Securities“ Įmonių finansų skyriaus vadovas Mykantas Urba 15min teigė, kad šiuo metu įmonių obligacijų rinka atsigauna ir ketinama ateityje pasiūlyti daugiau panašių emisijų.

„Jaučiame dėmesį ir iš įmonių, ir iš investuotojų, kuriems tokie investavimo produktai yra priimtini. Kol kas tokios emisijos nėra labai dažnas dalykas. Tačiau bendraujame su įmonėmis, kurios nori išleisti obligacijų, dirbame su keliais variantais. Per kelias savaites nieko naujo neįvyks, bet poros mėnesių laikotarpiu – esame numatę“, – sako M.Urba.

Pasak jo, šiuo metu įmonių obligacijų rinka yra atsigavusi, lyginant su tuo, kas buvo po ekonominės krizės.

„Obligacijos buvo platintos ne viešai, tik ribotam klientų ratui – jų negalima lyginti su indėliais. Kiekvienas mūsų investuotojas užpildo klausimyną, pagal kurį įvertinama, ar jam galima siūlyti tokio pobūdžio produktus“, – aiškina M.Urba.

Pirmus namus pastatys birželį

Pirmieji „Pilaitės terasų“ antrojo statybų etapo darbai buvo pradėti sausio pradžioje. Planuojama, kad pirmi devyni A klasės energinio efektyvumo sublokuoti namai bus baigti statyti birželio mėnesį.

Bendros investicijos į projektą sieks iki 3 mln. eurų. Iš viso uždarą 3 ha ploto gyvenamųjų namų kvartalą Zujūnų gatvėje sudarys 52 sublokuoti namai (5081 kv. m bendrojo ploto) ir septyni 3–4 aukštų daugiabučiai (13 001 kv. m bendrojo ploto).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius