Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Importuotos prekės per mėnesį brango 1,7 proc., per metus pigo 7 proc.

Importuotų prekių kainos per mėnesį – birželį, palyginti su geguže, padidėjo 1,7 proc., eksportuotų – 2,5 proc., o per metus – birželį, palyginti su 2019 metų birželiu – smuko atitinkamai 7,1 ir 6,2 proc., skelbia Statistikos departamentas.
Grynieji eurai
Pinigai / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Kaina Prekės

Iš importuotų prekių daugiausia – 20,5 proc. – pabrango žalia nafta. Žuvys ir kiti žuvininkystės produktai pabrango 9 proc., naftos produktai – 7,1 proc., bet atpigo gamtinės dujos – 27,3 proc., žemės ūkio vienmečiai augalai – 4,9 proc., perdirbta ir konservuota žuvis, vėžiagyviai ir moliuskai – 3 procento.

Per mėnesį iš euro zonos importuotų prekių kainos padidėjo 0,4 proc., ne iš euro zonos – 2,9 proc., o per metus – sumažėjo atitinkamai 0,8 proc. ir 12,3 procento.

Iš eksportuotų prekių labiausiai – 57,6 proc. – brango elektros perdavimas ir paskirstymas. Naftos produktai pabrango 25,3 proc., kiti kasybos ir karjerų produktai – 21 proc., bet atpigo akmuo, smėlis ir molis – 7,2 proc., padarinė mediena – 5,8, gyvi gyvūnai ir gyvūniniai produktai – 4,6 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius