-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Infliacija Venesueloje 2019 metais pasiekė beveik 10 tūkst. proc.

Infliacija krizės alinamoje Venesueloje 2019 metais pasiekė beveik 10 tūkst. proc., parodė oficialūs vyriausybės statistiniai duomenys.
Venesuela, 2018 rugpjūčio 16 d. Už 2.4 kg sveriančią vištą vietiniame turguje tektų sumokėti 14,6 mln. bolivarų (2,22 dolerius)
Venesuela, 2018 rugpjūčio 16 d. Už 2.4 kg sveriančią vištą vietiniame turguje tektų sumokėti 14,6 mln. bolivarų (2,22 dolerius) / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Venesuela

Venesuelos centrinis bankas pranešė, jog infliacija sudarė 9,585 tūkst. proc. ir buvo kiek didesnė už 7,374 tūkst. proc. rodiklį, kurį skelbė opozicijos kontroliuojamas parlamentas.

Centrinio banko paskelbtas infliacijos rodiklis yra gerokai mažesnis už Tarptautinio valiutos fondo (TVF) prognozuotą 200 tūkst. proc. infliaciją, tačiau vis vien parodo, su kokiais sunkumais susiduria šalies gyventojai.

Infliacijos duomenų centrinis bankas neviešino trejus metus iki 2019 metų gegužės, kuomet paskelbė, jog 2018 metais infliacija sudarė 130 tūkst. proc., ir pripažino, jog bendrasis vidaus produktas (BVP) nuo 2013 metų sumažėjo perpus.

Venesuelą jau penkerius metus alina recesija ir ekonominė krizė, dėl kurios nuvertėjo atlyginimai ir santaupos, smarkiai padidėjo skurdas, o iš šalies išvyko daugiau nei 4 mln. žmonių.

Prezidentas Nicolas Maduro šalies ekonomines problemas aiškina Jungtinių Valstijų paskelbtu naftos embargu.

Venesuela iš naftos gauna 96 proc. savo įplaukų, tačiau gavyba šalyje šiuo metu sudaro tik apie 900 tūkst. barelių per dieną, nors dar prieš maždaug dešimtmetį siekė 3,2 mln. barelių per dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius