Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Institucijos tarsis dėl šešėlio tabako rinkoje

Valstybės institucijos ir mokslo įstaigos ketvirtadienį aptars naujausią tyrimą apie neapskaitytų tabako gaminių vartojimo tendencijas Lietuvoje. Tarpinstitucinį pasitarimą rengianti Vyriausybės kanceliarija teigia, kad nuo 2018 metų vykęs tyrimas svarbus siekiant mažinti šešėlinę ekonomiką.
Cigaretės
Cigaretės / 123RF.com nuotr.

„Šis tyrimas – pirmasis Lietuvoje nacionalinis neapskaityto tabako gaminių vartojimo vertinimas, nefinansuotas tabako gamintojų“, – teigiama pranešime.

Analizę pristatys Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas kartu su Lietuvos sveikatos mokslų universiteto atstovais.

Lietuva išlieka viena daugiausiai nelegalaus tabako vartojančių Europos Sąjungos valstybių, rodo pernai vasarą paskelbtas bendrovės KPMG tyrimas. Skaičiuojama, kad dėl to šalies biudžetas 2019 metais neteko 68 mln. eurų potencialių pajamų – 2 mln. daugiau nei 2018 metais.

Bemaž penktadalis – 17,7 proc. Lietuvoje 2019 metais vartotų cigarečių buvo neapmokestintos, ir pagal šį rodiklį šalis gerokai lenkė Latviją (14 proc.) ir Estiją (7 proc.) ir buvo antra Europos Sąjungoje, nusileidusi tik Graikijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius