Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Internetu siūlomi maisto produktai ne visada saugūs

Lietuvoje klesti nelegali prekyba internetu maisto produktais ir papildais – šiemet dėl įvairių pažeidimų interneto erdvėje neleista parduoti daugiau kaip 1,8 tonos maisto papildų ir apie 250 kilogramų įvairių konditerijos gaminių, penktadienį rašo „Lietuvos žinios“
Internetinė prekyba
Internetinė prekyba / 123rf.com

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad šiemet ne tik daugiau aptinkama nelegalių prekiautojų neaiškios kilmės maisto produktais ir gaminiais, bet vis dažniau nustato ir prekybos maisto papildais pažeidimų, nes jų sudėtyje randama Europos Sąjungoje neautorizuotų medžiagų. Tokiais papildais prekiauti iš viso draudžiama.

Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos prezidentė Zita Sorokienė dienraščiui sakė nepritarianti tam, kad smulkieji verslininkai savo verslą plėtotų nelegaliai, tačiau tikino gerai suprantanti jų padėtį: „Šiuo metu labai smulkioms įmonėlėms, kuriose triūsia vienas žmogus, o namiškiai jam padeda, keliami tokie patys reikalavimai kaip ir stambioms įmonėms. Todėl žmonės neišgali laikytis tų reikalavimų. Jie ne iš gero gyvenimo renkasi verslą šešėlyje“.

Anot Z.Sorokienės, reikia peržiūrėti nedidelėms įmonėms keliamus reikalavimus, kad žmonės norėtų dirbti legaliai ir gamintų saugius maisto produktus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius