Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Invegos“ finansinių priemonių dėka verslą pasiekė milijonai eurų

2018 metais nacionalinė plėtros įstaiga uždaroji akcinė bendrovė „Investicijų ir verslo garantijos“ (toliau – „Invega“) į Lietuvos verslą investavo 65 mln. eurų, o pritrauktų privačių investicijų suma siekė 154  mln. eurų.
Pinigai/ Asociatyvi nuotr.
Pinigai/ Asociatyvi nuotr. / FNTT nuotr.

„2018 metais „Invegos“ veikla išliko tvari, įmonė Lietuvos verslui siūlydama palankias priemones verslui, praplėtė finansines galimybes. Prieš kurį laiką naujove „Invegai“ buvę rizikos kapitalo fondai jau veikia ir užtikrintai augina privačių investuotojų tinklą. Šiuo metu įsteigti 5 privačių valdytojų valdomi rizikos kapitalo fondai“, – teigia „Invegos“ generalinis direktorius Kęstutis Motiejūnas. Šių priemonių pagalba Lietuvos verslininkams galime suteikti dar daugiau galimybių pritraukti lėšų rizikingesniems projektams. O tai išpildo kelis pagrindinius mūsų siekius – didinti finansavimo prieinamumą verslui, skatinti naujų įmonių steigimąsi bei remti jau veikiančių įmonių tvarų augimą“.

Iš viso per 2018 m. suteikta garantijų už 101 mln. eurų, o šios garantijos padėjo verslui pritraukti net 127 mln. eurų privačių lėšų.

2018 metais „Invega“ valdė 4 fondų fondus ir administravo 9 visuotinės dotacijos priemones, tai pat, siekdama sudaryti verslui kuo daugiau ir įvairių galimybių pritraukti lėšų rizikingesniems projektams, verslui pateikė 8 naujas finansines priemones. Viena tokių priemonių – sutelktinės paskolos „Avietė“ – pirmoji Lietuvoje sutelktinių paskolų priemonė, kai valstybė tiesiogiai finansuoja verslo poreikius kartu su kitais finansuotojais per sutelktinio finansavimo platformas.

Itin teigiamai verslas įvertino ir pernai naujai pasiūlytas eksporto kredito garantijas bei portfelines garantijas faktoringui. Iš viso per 2018 m. suteikta garantijų už 101 mln. eurų, o šios garantijos padėjo verslui pritraukti net 127 mln. eurų privačių lėšų. Per minimą laikotarpį „Invega“ sparčiai prisidėjo prie Lietuvos ekonominės gerovės puoselėjimo, investuodama į Lietuvos verslą 65 mln. eurų, ir šių investicijų pagalba verslo finansavimui pritraukė 154 mln. eurų privačių lėšų.

Galutinius lengvatinių paskolų gavėjus per minimą laikotarpį pasiekė 33 mln. eurų „Invegos“ administruojamų paskolų, kartu su kuriomis verslas gavo ir 20 mln. eurų paskolų iš privačių lėšų. „Šie sveikintini rodikliai suteikia jėgų ir noro toliau efektyviai dirbti ir skatinti Lietuvos verslo augimą“, – teigia K. Motiejūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius