-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Investiciniai bankai pranašauja nuosaikų JAV dolerio kurso smukimą 2020 metais

Daugelis investicinių bankų, kurie jau paskelbė 2020 metų prognozes, laikosi nuomonės, kad JAV dolerio kursas kitąmet greičiausiai nuosaikiai smuks, rašo britų verslo dienraštis „The Financial Times“.
JAV doleriai
JAV doleriai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Deutsche Bank“, „Goldman Sachs“ ir „Bank of New York Mellon“ mano, kad JAV valiutos kurso smukimą skatins, be kita ko, slūgstantis nerimas dėl pasaulio ekonomikos plėtros, rizikingo turto paklausos augimas ir veiksmai, kurių imsis Federalinio rezervo sistema (FRS), siekdama išlaikyti palūkanų normas dabartiniuose lygiuose arba net jas sumažinti.

„BlackRock“ analitikai prognozuoja, kad JAV dolerio kursas šiek tiek smuks 2020 metų pirmąjį pusmetį.

„Citigroup“ ekonomistai taip pat laikosi nuomonės, kad JAV nacionalinės valiutos silpimą skatins FRS palūkanų normų palaikymas arba galimas jų sumažinimas.

Pagal vidutinę prognozę, euro kursas, šiuo metu siekiantis 1,1 JAV dolerio, kitų metų pabaigoje sudarys apie 1,16 JAV dolerio.

2019 metais pasaulio ekonomika greičiausiai padidės 2,5 proc. ir prieaugį visų pirma lems JAV bendrojo vidaus produkto (BVP) augimas.

Tačiau JAV ekonomikos plėtra kitąmet turėtų sulėtėti ir kol kas nematyti šalių, kurios galėtų pakeisti Jungtines Valstijas ir tapti pasaulio ekonomikos augimo varikliu, pažymi „JPMorgan Chase“ analitikai.

„Priimdami sprendimus, investuotojai atsižvelgs į recesijos galimybę“, – mano jie ir prognozuoja, jog euras 2020 metų pabaigoje kainuos 1,14 JAV dolerio.

Investuotojus ir toliau trauks šalių, kuriose palūkanų normos yra gana didelės, valiutos, pavyzdžiui, Kanados ir Naujosios Zelandijos doleriai.

Svaro kursas turėtų pakilti, bet tik tuo atveju, jeigu politinis neapibrėžtumas šalyje bent šiek tiek sumažės, rašo leidinys.

Kalbant apie besivystančias rinkas, investuotojai ir analitikai deda dideles viltis į Brazilijos realą, kurio kursas šiemet smuko į rekordiškai žemą lygį. ING prognozėmis, Brazilijos valiutos kursas JAV dolerio atžvilgiu per artimiausius metus gali pašokti 10 procentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius