Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 10 16

„Investuoti paprasta“: Jekaterina pirmą kartą dalyvavo IPO

Šį mėnesį Jekaterina įsigijo žinomos Vokietijos batų gamintojos, nusprendusios žengti į akcijų biržą ir surengusios pirminį akcijų platinimą (angl. initial public offering), akcijų.
Jekaterina Govina
Jekaterina Govina / 15min iliustracija

Straipsnių cikle „Investuoti paprasta“ dvi investuotojos – Jekaterina Govina ir Rena Saribekian – kas mėnesį skiria po 100 eurų vadovaudamosi skirtingomis strategijomis. Daugiau apie projektą skaitykite čia: Naujas projektas 15min portale – „Investuoti paprasta su Jekaterina ir Rena“.

Praėjusį kartą Jekateriną įsuko rožinis „Barbės“ virusas, o šį mėnesį jos dėmesį atkreipė batų gamintojo surengtas IPO.

Jekaterina: „Į vieną akciją jau senokai buvau nusitaikiusi“

Nekoks šis rugsėjis akcijų rinkai buvo – rugsėjis istoriškai yra blogiausias mėnuo akcijoms, ir šie metai buvo ne išimtis. Akcijų rinka daugiau „raudonavo“, nei „žaliavo“, o S&P 500 indeksas, kuris atspindi 500 didžiausių JAV įmonių akcijų pokytį, per rugsėjį nukrito 6 proc.

Tai ir aš, kad negadinčiau sau nuotaikos, privengiau lįsti į savo investavimo programėles ir žiūrėti, kaip tirpsta mano pinigai. Nesuveikė net savęs įtikinėjimai, kad akcijų kainų kritimas yra gera proga apsipirkti – rugsėjį daugiausiai dairiausi į indėlius, vyriausybių ir įmonių obligacijas. Į kelių lietuviškų įmonių obligacijas investavau – suviliojo siūlomos 10 proc. + palūkanos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius