-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įsibėgėjęs maisto kainų augimas sustoti nesiruošia

Būtiniausių maisto prekių kainoms Lietuvoje ir toliau augant ekspertai teigia, kad tai dar ne pabaiga. Kainų stebėtojai sako, kad gyventojai jau ima taupyti maisto sąskaita.
Parduotuvė
Parduotuvė / 123RF.com nuotr.

Vidutinis pigiausių maisto produktų krepšelis Lietuvos parduotuvėse kovo mėnesį, remiantis portalo pricer.lt fiksuojamų kainų analize, palyginti su vasariu, pabrango 3,87 euro, arba 6,4 proc. Lyginant su praėjusių metų kovo mėnesiu – kaina padidėjo 8,91 euro, arba 16,2 proc.

Žemės ūkio ir kaimo verslo centro atlikto kainų tyrimo duomenimis, kovo pradžioje, lyginant su tuo pačiu laiku pernai, iš visų stebėtų 95 pavadinimų produktų pabrango 79, atpigo 14, o dar 2 maisto produktų kainos išliko stabilios.

Teigiama, kad per metus pabrango 20 būtiniausių maisto produktų. Jų kainos padidėjo labiau, nei šalyje stebimos vidutinės tokių maisto produktų kainos. Labiausiai – beveik 64 proc. – padidėjo saulėgrąžų aliejaus kaina. Rapsų aliejus brango beveik 58 proc., o grikių kruopos – beveik 50 proc. Grietinės kaina pakilo beveik 40 proc., o už pieną pirkėjai moka maždaug 33 proc. daugiau nei prieš metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius