-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įsigaliojo nauji D.Trumpo importo tarifai kiniškoms prekėms

Sekmadienį įsigaliojo nauji importo tarifai kiniškoms prekėms, Vašingtonui didinant spaudimą Pekinui, kad šis pasirašytų naują prekybos sutartį. Jie įvesti nepaisant nuogąstavimų, kad nauji tarifai sulėtins Jungtinių Valstijų ir viso pasaulio ekonomikos augimą.
Kažin ar Donaldas Trumpas Lenkijoje prabiltų apie pavojų demokratijai
Kažin ar Donaldas Trumpas Lenkijoje prabiltų apie pavojų demokratijai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Papildomi 15 proc. tarifai įsigaliojo 4.01 val. Grinvičo laiku (6.01 val. Lietuvos laiku) ir bus taikomi daliai 300 mlrd. JAV dolerių vertės prekių, importuojamų iš Azijos šalies, kuriai iki šiol jie nebuvo taikyti, pranešė JAV prekybos atstovo biuras.

Penktadienį Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas pabrėžė, kad tarifų įvedimas nebebus daugiau atidedamas „Jie įsigalioja“, – žurnalistams sakė jis.

Nauji tarifai bus taikomi plataus spektro produktams – nuo maisto prekių iki sporto įrangos, muzikos instrumentų, sportinės avalynės ir baldų, rodo oficialūs prekių sąrašas.

Ekonomistai iš Vašingtone veikiančio Petersono tarptautinės ekonomikos instituto skaičiuoja, kad naujieji tarifai bus taikomi 112 mlrd. JAV dolerių vertės prekėms.

Prekybinis karas tarp Vašingtono ir Pekino prasidėjo prieš daugiau nei metus. Praėjusią savaitę Jungtinės Valstijos pareiškė, kad iki šių metų pabaigos importo tarifai bus taikomi visoms prekėms iš Kinijos.

Šiuo metu importo tarifai yra taikomi daugiau nei 250 mlrd. JAV dolerių vertės prekėms, įvežamoms iš Kinijos. Iš viso, remiantis praėjusių metų duomenimis, JAV iš Kinijos importuoja prekių už 540 mlrd. JAV dolerių.

Vašingtono įvesti tarifai paskatino Pekiną imtis atsakomųjų veiksmų. Pekinas pareiškė, kad nuo rugsėjo 1 d. taip pat dalis 75 mlrd. JAV dolerių amerikiečių prekių bus taikomi importo tarifai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius