Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanija ragins kurti euro zonos biudžetą ir steigti finansų ministro pareigybę

Rugpjūčio 28 d. Ispanijos, Prancūzijos, Vokietijos ir Italijos viršūnių susitikime Ispanija ragins kurti euro zonos biudžetą ir steigti euro zonos finansų ministro pareigybę. Apie tai pirmadienį pranešė Ispanijos ministras pirmininkas Mariano Rajoy.
Ispanijos premjeras Mariano Rajoy
Ispanijos premjeras Mariano Rajoy / „Scanpix“/AP nuotr.

„Ketiname ir toliau dirbti, kad gilintume ekonominę ir monetarinę sąjungą, – po susitikimo su Ispanijos karaliumi Felipe Maljorkoje sakė premjeras. – Ispanija pritaria Europos finansų ministro ir Europos biudžeto sukūrimui, kas palaipsniui dar labiau suvienodins pragyvenimo lygį ir gerovę visose Europos šalyse.“

Minėtas viršūnių susitikimas vyks Prancūzijoje, kurios prezidentas Emmanuelis Macronas taip pat pritarė euro zonos biudžeto ir ministro idėjoms.

Ispanijos finansų ministras Luisas de Guindosas birželį ragino dar labiau reformuoti euro zoną ir kurti „Europos monetarinį fondą“. Interviu laikraščiui „Financial Times“ jis sakė, kad „Brexit“ ir Donaldo Trumpo išrinkimas JAV prezidentu yra du veiksniai, skatinantys Europą ir bendros valiutos zona gilinti integraciją.

Vokietijos kanclerė Angela Merkel anksčiau yra sakiusi, kad pritartų tokiems pasiūlymams, nors Vokietijos visuomenėje stebimas pasipriešinimas tam. Tiesa, reikia nepamiršti, kad rugsėjį Vokietijoje vyks rinkimai, kuriuose A. Merkel sieks perrinkimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius