Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italija spjauna ES į veidą – neratifikuos laisvos prekybos sutarties su Kanada

Italija neratifikuos ES laisvos prekybos sutarties su Kanada, penktadienį pranešė šalies vicepremjeras Luigi Di Maio, populistinio „Penkių žvaigždučių judėjimo“ lyderis. Tai potencialiai sužlugdo vieną iš didžiausių ES iniciatyvų pastaraisiais metais, rašo „Reuters“.
Protestas prieš CETA Lenkijoje
Protestas prieš CETA / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

„Netrukus CETA (Išsamus ekonominis ir prekybos susitarimas su Kanada) atvyks į parlamentą, ir daugumą jį atmes – jis nebus ratifikuotas“, – teigia Italijos darbo ir pramonės ministras Luigis Di Maio žemdirbių asociacijos susitikime Romoje.

„Visi Italijos valstybės tarnautojai užsienyje, toliau ginsiantys bjaurias sutartis, tokias kaip CETA, bus pašalinti“, – pridūrė jis.

ES ir Kanada Išsamų ekonomikos ir prekybos susitarimą (CETA) oficialiai pasirašė 2016 metų spalį; juo panaikinami 98 proc. tarifų tarp ES ir Kanados, rašo BNS

Susitarimą su Kanada, kad jis įsigaliotų, turi atskirai patvirtinti visos 28 ES šalys. Panašų prekybos susitarimą ES turi su Pietų Korėja, jis buvo ratifikuotas 2015-aisiais.

„Penkių žvaigždučių judėjimo“ ir Šiaurės lygos vyriausybė, kuri darbą Italijoje pradėjo birželio 1-ąją, įsipareigojo griežtai ginti Italijos maisto produktų rinką. Žemės ūkio ministras Gianas Marco Cantinaio užsipuolė CETA sutartį duodamas interviu žiniasklaidai praėjusį mėnesį.

Tarp 28 ES šalių Italija turi daugiausiai masto produktų, pažymėtu specialiaisiais PDO ir PGI ženklais, nurodančiais saugomą kilmės vietovę. Tarp tokių produktų – „Parmigiano Reggiano“ sūris, „Prosciutto di Parma“ kumpis ir kiti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius