Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Italijos premjeras ramina, kad su šalies bankais viskas gerai

Su Italijos bankais viskas gerai, ramina Italijos premjeras Matio Renzis. Anot jo, seniausias šalies bankas „Banca Monte dei Paschi di Siena“ taip pat gali turėti šviesią ateitį, nepaisant to, kad jo rezultatai po vadinamojo streso testo itin prasti, rašo cnbc.com.
Italijos premjeras Matteo Renzis
Italijos premjeras Matteo Renzis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Žinoma yra problemų. Pirmoji, kaip žinome, Monte dei Paschi. Bet Monte dei Paschi taip pat yra garsus brendas, tai seniausias bankas Europoje. Be blogųjų paskolų ir su aiškia strategija šis bankas ateityje galėtų būti geras“, – CNBC teigė M.Renzis.

„Banca Monte dei Paschi di Siena“ (BMPS) yra seniausias ne tik Italijos, bet ir pasaulio bankas. Trečiojo pagal dydžio šalies banko pagrindinė problema – itin sunki blogųjų paskolų našta.

Antradienio rytą BMPS akcijų vertė nukrito 7 proc., o prekyba kito Italijos banko „Unicredit“ akcijomis laikinai buvo sustabdyta dėl tvyrančio nerimo, taip pat susijusio su blogosiomis paskolomis.

BMPS vadovas Fabrizio Viola pirmadienį teigė tikintis, kad banko ateitis šviesi. Penktadienį buvo sudarytas šio banko gelbėjimo planas, kurį reitingų agentūra „Moody's“ pavadino naudingu visiems kreditoriams.

Liepos 30 d. buvo paskelbti Europos bankų streso testų rezultatai. Paaiškėjo, kad iš 51 Europos banko BMPS turėtų didžiausius sunkumus nutikus staigiam ekonomikos sukrėtimui.

Prastus streso testo rezultatus pademonstravo ir minėtasis „Unicredit“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius