Iki -60% prenumeratai. Paskutinės akcijos dienos!
Išbandyti

J.Bidenas neketina skubėti atšaukti D.Trumpo įvestus importo muitus Kinijai

Joe Bidenas neskubės atšaukti dabartinio prezidento Donaldo Trumpo įvestų prekybos muitų importui iš Kinijos, kai kitą mėnesį persikels į Ovalųjį kabinetą, JAV žiniasklaidai pareiškė pats šrinktasis JAV prezidentas.
Joe Bidenas
Joe Bidenas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Dvi didžiausios pasaulio ekonomikos per pastaruosius ketverius metus viena kitai pažėrė įvairių kaltinimų, kai D. Trumpas įvedė milijardinius Kinijos prekių importo mokesčius.

Tuo tarpu J.Bidenas ne kartą yra išsakęs griežtos kritikos Kinijos atžvilgiu dėl žmogaus teisių padėties šalyje, taigi analitikai prognozuoja, jog jo administracija išlaikys karingą poziciją Pekino atžvilgiu.

„Neketinu nedelsdamas imtis veiksmų – tas pats pasakytina ir apie muitus, – trečiadienį „The New York Times“ paskelbtame interviu teigė J.Bidenas. – Neketinu suformuoti išankstinio nusistatymo dėl savo galimybių.“

Po laimėjimo JAV prezidento rinkimuose praėjusį mėnesį, J.Bidenas yra užsiminęs apie prekybos politiką, skirtą pagerinti Vašingtono partnerystę su Europa ir Azijos bei Ramiojo vandenyno šalimis.

Pasak jo, Jungtinės Valstijos turi suvienyti jėgas su kitomis demokratinėmis šalimis, kad pasaulinės prekybos politikoje jos veiktų vieningu frontu ir taptų atsvara Kinijai.

Vasario mėnesį vykusiose diskusijose su kitais kandidatais į prezidentus, J.Bidenas išsakė kritikos Pekinui bei griežtai atsiliepė apie Kinijos prezidentą Xi Jinpingą.

„Tai žmogus, kurio kūne nėra nė vieno demokratiško – iš mažosios raidė „d“ – kaulelio, – tuomet pareiškė J.Bidenas. – Tai žmogus, kuris yra banditas.“

Jo kampanijoje metu taip pat buvo kalbama apie Kinijos Sindziango provincijoje gyvenančiai musulmonų uigūrų mažumai taikomas priemones kaip apie „genocidą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius