-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Jaguar“ perspėja – „blogas Brexit“ gali pražudyti investicijas

Garsusis britų autombilių gamintojas „Jaguar Land Rover“ ketvirtadienį perspėjo, kad bloga „Brexit“ sutartis gali sujaukti planus investicijų, siekiančių daugiau nei 100 mlrd. JAV dolerių.
„Jaguar Land Rover“ gamybos linija
„Jaguar Land Rover“ gamybos linija / Gamintojo nuotr.

Pastarosiomis savaitėmis panašius žodžius išsakė ir tokios įmonės kaip „Airbus“, BMW ar „Siemens“, taip pat perspėjusios apie galimybę patraukti investicijas iš Jungtinės Karalystės.

„Jaguar“ generalinis direktorius teigė, kad gamintojo „širdis ir siela yra Jungtinėje Karalystėje“.

„Tačiau mes bei mūsų partneriai tiekimo grandinėse susiduriame su nenuspėjama ateitimi, jei „Brexit“ derybose nebus išsaugota laisva prekyba bei neribota prieiga prie vieningosios rinkos“ – sako įmonės vadovas Ralfas Spethas.

„Mums skubiai reikia didesnio aiškumo, kad galėtume toliau daug investuoti Jungtinėje Karalystėje, apsaugoti savo tiekėjus, klientus ir 40 tūkst. šalyje dirbančių darbuotojų“, – perspėjo jis.

Ministrė pirmininkė Theresa May vėliau šią savaitę į Čekersą sukvies susiskaldžiusį ministrų kabinetą. Susitikimo metu bus bandoma išspręsti nesutarimus dėl ateities ekonominių santykių su Europos Sąjunga (ES).

R. Spethas teigė, kad bloga „Brexit“ sutartis, kuri atnaujintų prekybos barjerus tarp Jungtinės Karalystės ir ES, kasmet „Jaguar“ kainuotų daugiau nei 1,2 mlrd. svarų (1,3 mlrd. eurų) pelno.

Spaudimas T. May vyriausybei auga kone su kiekviena diena – be didžiųjų įmonių susirūpinimą išreiškė ir Britų prekybos rūmai, šią savaitę perspėję, kad šalies verslo kantrybė atsidūrė netoli lūžio taško.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius