Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Japonijos ekonomika antrąjį ketvirtį susitraukė daugiau, nei skaičiuota iš pradžių

Japonijos ekonomika balandžio–birželio mėnesiais susitraukė šiek tiek daugiau, nei manyta iš pradžių, parodė antradienį paskelbti oficialūs duomenys, o nuosmukis buvo dar blogesnis, nei ankstesnį ketvirtį užfiksuotas didžiausias susitraukimas pastaraisiais dešimtmečiais.
Japonija
Japonija / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Ekonomika Japonija

Trečioji pagal dydį pasaulio ekonomika antrąjį šių metų ketvirtį, palyginti su ankstesniu ketvirčiu, sumenko 7,9 proc., nors pirminiai duomenys rodė 7,8 proc. susitraukimą, pranešė ministrų kabineto kanceliarija.

Pakoreguotus rezultatus lėmė labiau sumenkusios įmonių investicijos, nei nurodyta praėjusį mėnesį paskelbtuose išankstiniuose duomenyse, nes koronaviruso pandemija gilina šalies ekonomines bėdas.

Visgi naujausi duomenys buvo kiek geresni, nei rinkos prognozuotas 8 proc. susitraukimas, tačiau tai yra blogiausias Japonijos rodiklis nuo tada, kai 1980 metais pradėti rinkti palyginamieji duomenys, ir blogesnis rodiklis nei per 2008 metų pasaulinę finansų krizę užfiksuotas nuosmukis.

Atskiri Vidaus reikalų ministerijos antradienį paskelbti duomenys parodė, kad liepą Japonijos namų ūkių išlaidos sumažėjo 7,6 proc., palyginti su tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais.

Liepą užfiksuotas 7,6 proc. ekonomikos susitraukimas reiškia, kad ekonomika traukėsi 10-tą mėnesį iš eilės. Birželį fiksuotas 1,2 proc. nuosmukis, gegužę – 16,2 proc.

Liepos rodiklis buvo daug blogesnis nei ekonomistų lūkesčiai, rodę 3,7 proc. susitraukimą, teigė „Bloomberg“.

Japonijos ekonomika patyrė nuosmukį dar prieš prasidedant koronavirusui, kai praūžęs galingas taifūnas padarė daug žalos ir kai spalį buvo padidintas pardavimo mokestis.

Šalyje užfiksuotas mažesnis koronaviruso protrūkis, palyginti su kai kuriomis labiausiai nukentėjusiomis valstybėmis – čia užfiksuota apytiksliai 71 800 infekcijos atvejų ir mažiau nei 1 400 mirčių.

Japonijoje nepaprastoji padėtis buvo įvesta balandį, kai padaugėjo užkrato atvejų, tačiau apribojimai buvo žymiai laisvesni nei daugelyje šalių ir nebuvo įvesta mechanizmų, leidžiančių uždaryti verslą ar nurodyti žmonėms likti namuose.

Ekstremali situacija buvo atšaukta birželį ir nuo to laiko vyriausybė nėra linkusi atnaujinti ribojančiąsias priemones, net jei infekcijos atvejų skaičius vėl ėmė augti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius