Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV apkaltino antrą pagal aktyvus Latvijos banką pinigų plovimu

Jungtinių Valstijų iždo departamentas antradienį blokavo antram pagal aktyvus Latvijos bankui „ABLV Bank AS“ prieigą prie Amerikos finansų sistemos ir skelbia, kad šis bankas užsiėmė pinigų plovimu ir sudarė sąlygas neteisėtoms transakcijoms ir korupcijai.
Pinigų plovimas
Pinigų plovimas / 123rf.com nuotr.

Departamento pranešime spaudai latvių bankas kaltinamas ryšiais su Šiaurės Korėja ir kitomis probleminėmis šalimis iš Jungtinių Tautų sąrašo, o taip pat didelio masto neteisėtomis operacijomis, siejamomis su Azerbaidžanu, Rusija ir Ukraina.

„ABLV oficialiai įtvirtino pinigų plovimą, paversdamas jį banko verslo praktikos pagrindu“, – nurodoma JAV iždo departamento Finansinių nusikaltimų tyrimo tinklo (FinCEN) tyrimo išvadose.

JAV finansų įstaigoms uždrausta atidaryti ir tvarkyti ABLV korespondentines sąskaitas. Tai iš esmės reiškia, kad bankas netenka galimybės vykdyti operacijų JAV doleriais, pažymi agentūra „Bloomberg“.

ABLV vykdo veiklą nuo 1993 metų, o su dabartiniu pavadinimu veikia nuo 2011 metų. Stambiausiems banko akcininkams Olegui Filui, Ernestui Bernisui ir Nikai Bernis tiesiogiai ar netiesiogiai priklauso daugiau nei 85 proc. banko įstatinio kapitalo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius