-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV doleris pinga pagrindinių valiutų atžvilgiu

Dėl žinių apie vakciną nuo koronaviruso ir vilčių dėl naujų JAV ekonomikos palaikymo priemonių padidėjus investuotojų norui rizikuoti, JAV dolerio kursas pirmadienį traukia žemyn pagrindinių valiutų atžvilgiu.
JAV doleriai
JAV doleriai / 123rf.com nuotr.
Temos: 2 JAV doleris Valiuta

Indeksas „ICE US Dollar“, kuriuo vertinami JAV dolerio kurso pokyčiai šešių pagrindinių pasaulio valiutų atžvilgiu, nuo sesijos pradžios sumenko 0,25 procento. O indeksas „WSJ Dollar“, kuriuo vertinama JAV valiutos kurso dinamika šešiolikos pagrindinių pasaulio valiutų atžvilgiu, smuktelėjo 0,24 procento.

JAV Maisto ir vaistų administracija (FDA) savaitgalį suteikė leidimą ekstremalios padėties sąlygomis vartoti „Pfizer“ ir „BioNTech“ sukurtą vakciną nuo koronaviruso.

Šis sprendimas leis jau artimiausiu metu pradėti masinio vakcinavimo kampaniją. Pirmosios vakcinos siuntos turėtų būti pristatytos jau pirmadienį.

Tuo tarpu demokratų ir respublikonų kongresmenų grupė planuoja naujų JAV ekonomikos palaikymo priemonių rinkinį padalyti į du atskirus pasiūlymus, pranešė televizija CNN.

Į pirmąją rinkinio dalį, kurios apimtis siektų 748 mlrd. JAV dolerių, jie nori įtraukti, be kita ko, paramą smulkiajam verslui ir bedarbiams, o antroji dalis, kurios apimtis siektų 160 mlrd. JAV dolerių, apimtų, be kita ko, pagalbą vietos valdžiai ir įmonių apsaugą nuo ieškinių, susijusių su pandemija.

Manoma, kad dauguma JAV Kongreso narių noriai pritars pirmajai rinkinio daliai.

Euro kursas, penktadienio vakare siekęs 1,2112 JAV dolerio, pirmadienio ryte ūgtelėjo iki 1,2142 JAV dolerio.

Jenos atžvilgiu Europos valiutos kursas paaugo nuo 125,98 iki 126,32 jenos. O JAV doleris Japonijos valiutos atžvilgiu atpigo nuo 104,02 iki 104,01 jenos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius