-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV įvedė griežtesnes sankcijas Kubai, skirtas suvaržyti šalies turizmo sektorių

Jungtinės Valstijos ėmėsi dar labiau spausti Kubos turizmo pramonę, kuri yra gyvybiškai svarbi šalies ekonomikai, suvaržydama Kubos oro linijų bendrovių galimybes išsinuomoti orlaivių.
Plėvesuojanti Kubos vėliava Havanoje
Plėvesuojanti Kubos vėliava Havanoje / „Scanpix“/AP nuotr.

JAV prekybos departamentas pareiškė, kad atšaukia galiojančias licencijas JAV bendrovėms, nuomojančioms orlaivius Kubos vežėjoms, bei kad atmes būsimas paraiškas dėl orlaivių nuomos.

Dėl šio žingsnio Kubai gali būti sunkiau aptarnauti greitai augantį turizmo sektorių, kuris yra pagrindinis neturtingos šalies pajamų iš užsienio šaltinis.

Vašingtonas sustiprino spaudimą Havanai dėl jos paramos Venesuelos prezidento Nicolo Maduro režimui.

„Šis prekybos departamento veiksmas siunčia dar vieną aiškią žinią Kubos režimui – kad jie privalo nedelsdami nutraukti savo destruktyvų elgesį namuose ir užsienyje“, – pranešime teigė Prekybos sekretorius Wilburas Rossas.

Neturtingos Kubos oro bendrovės yra priklausomos nuo lizingo bendrovių ar kitų oro linijų bendrovių nuomojamų orlaivių, kurie dažnai būna labai seni.

Šių metų birželį JAV prezidentas Donaldas Trumpas paskelbė, kad JAV draudžia amerikiečių kruiziniams laivams sustoti Kuboje, priversdamas Havaną sumažinti savo 2019 metų turizmo tikslus 15 proc. – iki 4,3 milijono lankytojų.

„Scanpix“/AP nuotr./Donaldas Trumpas
„Scanpix“/AP nuotr./Donaldas Trumpas

Oficialiais duomenimis, pernai į salą kruiziniais laivais atvyko beveik 900 tūkst. turistų, iš kurių beveik 40 proc. buvo amerikiečiai.

Penktadienį paskelbtame pranešime taip pat buvo išplėsti užsienio prekių, kurių sudėtyje yra JAV gaminių, eksporto į Kubą apribojimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius