Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV mažmeninės prekybos apimtis kovą apkarpė rekordinė infliacija

Amerikiečiai kovo mėnesį daugiau išleido degalinėse, bet mažiau – automobilių salonuose ir elektroninės prekybos platformose, todėl mažmeninės prekybos apimčių augimas sulėtėjo, rodo vyriausybės duomenys.
JAV doleriai
JAV doleriai / 123RF.com nuotr.

Prekybos departamentas nurodė, kad mažmeninė prekyba kovo mėnesį pasistiebė 0,5 proc., palyginti su vasarį fiksuotu prieaugiu.

Rodiklis yra šiek tiek mažesnis nei prognozavo analitikai.

Ūgtelėjimą lėmė 8,9 proc. išaugę pardavimai degalinėse, degalų kainoms šoktelėjus dėl Rusijos invazijos į Ukrainą.

Šis degalų kainos padidėjimas sudarė pagrindinę rekordinės infliacijos bangos, smogusios didžiausiai pasaulio ekonomikai, sudedamąja dalį.

„Didesnės būtiniausių prekių, pavyzdžiui, maisto, energijos ir būsto išlaikymo, kainos slėgs namų ūkių biudžetus ir privers juos mažinti pirkimą, o tiekimo grandinių problemos ir toliau ribos pardavimų augimą“, – mano Lydia Boussour iš Oxford Economics.

Bendrųjų prekių parduotuvėse pardavimai išaugo 5,4 proc., elektronikos ir buitinės technikos mažmeninės prekybos bei sporto prekių parduotuvių pardavimai išaugo 3,3 proc., o drabužių ir aksesuarų parduotuvių – 2,6 procento.

Tačiau fizinių parduotuvių neturintys mažmenininkai, pvz., elektroninių prekyviečių operatorės pranešė apie 6,4 proc. nuosmukį, tuo metu variklinių transporto priemonių ir jų dalių prekyba susitraukė 1,9 procento.

Neįskaitant variklinių transporto priemonių ir jų dalių, bendra mažmeninė prekyba išaugo 1,1 proc., tačiau netraukiant pardavimų degalinėse, ji sumažėjo 0,3 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius