-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV metams stabdo muitų taikymą plieno importui iš Ukrainos

Jungtinės Valstijos pirmadienį vieneriems metams sustabdė muitų taikymą iš Ukrainos importuojamam plienui, taip siekdamos padėti karo draskomos šalies ekonomikai.
Plienas
Plienas / 123RF.com nuotr.

Po dramatiškos civilių gyventojų evakuacijos iš plieno gamyklos „Azovstal“ Mariupolyje, Rusijai barbariškai subombardavus šį uostamiestį, JAV prekybos sekretorė Gina Raimondo pareiškė: „Negalime tik žavėtis Ukrainos žmonių stiprybe ir dvasia – turime juos palaikyti bei remti vieną svarbiausių šios šalies ekonominės gerovės šaltinių“.

„Tam, kad plieno gamyklos ir toliau būtų Ukrainos žmonių ekonominis gelbėjimosi ratas, jos turi turėti galimybę eksportuoti savo produkciją“, – pridūrė ji.

Prezidento Donaldo Trumpo administracija 2018-ųjų kovą įvedė 25 proc. muitą plieno importui, siekdama apsaugoti savo šalies juodosios metalurgijos pramonę, nors kelioms valstybėms buvo nustatytos išimtys.

Rusijai pradėjus invaziją į provakarietišką kaimynę, JAV įstatymų leidėjai ir verslo lyderiai ragino prezidentą Joe Bideną atšaukti muitus šiai Ukrainos produkcijai ir taip padėti sušvelninti karo smūgį jos ekonomikai.

JAV Prekybos departamento duomenimis, ukrainietiško plieno lyginamasis svoris Jungtinių Valstijų rinkoje sudaro tik apie 1 procentą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius