-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV muitus plieno ir aliuminio importui apskundė ir Rusija

Rusija tapo trečiąja įtakinga Pasaulio prekybos organizacijos (PPO) nare, apskundusia JAV nustatytus muitus importuojamam plienui ir aliuminiui.
Plieno liejimas
Plieno liejimas / 123rf.com nuotr.

Prieš tai tokius skundus PPO pateikė Kinija ir Europos Sąjunga (ES).

Rusija pasitelkė tokią pat taktiką, kaip ir ES, muitus užginčijusi pagal PPO sutartį dėl apsaugos priemonių, nors Vašingtonas nebuvo pavadinęs muitų apsaugos priemonėmis.

Prezidento Donaldo Trumpo administracija paskelbė, kad plieno ir aliuminio importo muitus reikia nustatyti nacionalinio saugumo sumetimais, todėl tarptautiniai prekybos įstatymai nedraudžia jų įvesti.

„Nors Jungtinės Valstijos pareiškė, kad šios priemonės patvirtintos dėl grėsmės, kurią importuojamas plienas ir aliuminis kelia JAV nacionaliniam saugumui, tai iš esmės yra apsaugos priemonės“, – nurodoma Rusijos misijos PPO parengtame dokumente.

Pagal PPO taisykles apsaugos priemones gali būti leista nustatyti tuo atveju, jeigu jas įvedanti šalis gali įrodyti, kad importas kelia grėsmę jos vidaus pramonei.

„Rusijos Federacija yra PPO narė, kuri yra ypač suinteresuota šiuo klausimu, nes eksportuoja produktus, kuriems taikomos šios apsaugos priemonės“, – nurodoma dokumente, kuriame prašoma surengti „konsultacijas“ su JAV pareigūnais.

„Prašymas surengti konsultacijas“ yra pirmasis ginčų nagrinėjimo PPO ginčų sprendimo taryboje etapas.

Kovo mėnesį nusprendęs nustatyti didelius muitus importuojamam plienui ir aliuminiui, D.Trumpas įžiebė pasaulinio prekybos karo baimę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius