Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

JAV nedarbo lygis sausį smuktelėjo iki 6,3 proc.

Jungtinėse Valstijose nedarbo lygis sausį sumažėjo iki 6,3 proc., tačiau ekonomika sukūrė tik 49 000 naujų darbo vietų, nes koronaviruso pandemija ir toliau varžė verslą, penktadienį pranešė Darbo departamentas.
Į JAV šiaurės rytus atslinko sniego audra
Į JAV šiaurės rytus atslinko sniego audra / „Scanpix“ nuotr.

Darbo vietų skaičiaus augimas fiksuotas po to, kai gruodį didžiausioje pasaulio ekonomikoje sumažėjo darbuotojų samda, o darbo vietų praradimas tęsėsi tokiuose sektoriuose kaip laisvalaikis ir svetingumas, mažmeninė prekyba, sveikatos priežiūra ir transportas.

Nedarbo lygis – gruodį siekęs 6,7 proc. – toliau mažėjo, po balandį fiksuoto 14,7 proc. lygio, kai pasaulį užklupo pirmoji COVID-19 banga.

Vėliau nedarbo lygis kelis mėnesius mažėjo, tačiau sausio mėnesio duomenys neramina dėl neslopstančios didelio nedarbo tendencijos, o Darbo departamentas teigė, kad darbo jėga apskritai yra 6,5 ​​proc., arba 9,9 mln. etatų mažesnė nei vasario mėnesį, prieš prasidedant pandemijai.

Profesinių sąjungų federacijos AFL-CIO vyriausiasis ekonomistas Williamas Spriggsas atkreipė dėmesį, kad ilgalaikių bedarbių skaičius šiek tiek padidėjo ir viršijo 4 mln., arba 39,5 proc. visų bedarbių skaičiaus.

„Tai rodo, kad bus labai sunku sumažinti nedarbo lygį. Šiuo metu reikalinga pagalba, kad sulėtintume šį augimą“, – tviteryje parašė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius