Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

JAV nubaudė laivybos įmones, padedančias Šiaurės Korėjai apeiti JT sankcijas

JAV iždo departamentas penktadienį pranešė pritaikęs sankcijas kelioms Taivano ir Honkongo laivybos įmonėms, kurios, pasak vyriausybės institucijos atstovų, padeda Šiaurės Korėjai apeiti Jungtinių Tautų (JT) sankcijas, numatančias apribojimus naftos eksportui į Pchenjaną.
Pusiau nuleista Šiaurės Korėjos vėliava
Pusiau nuleista Šiaurės Korėjos vėliava / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Bendrovės padeda Šiaurės Korėjai „neteisėtai gabendamos naftą „iš laivo į laivą“, taip mėgindamos apeiti JT sankcijas, ribojančias naftos produktų importą“, – pažymima JAV iždo departamento pareiškime.

Minėtos bendrovės „dalyvavo bent vienoje reikšmingoje prekių, paslaugų ar technologijų importo į Šiaurės Korėją ar eksporto iš Šiaurės Korėjos operacijoje“, – pažymima pareiškime.

JAV iždo departamento užsienio turto kontrolės tarnyba informavo įšaldžiusi Taivano bendrovių „Jui Pang Shipping“ ir „Jui Zong Ship Management“ bei Honkonge įsikūrusios bendrovės „Jui Cheng Shipping Company Limited“ turtą.

„Laivybos įmonės, prekiaujančios su Šiaurės Korėja, užsitraukia didelę sankcijų riziką, nepaisant apgaulingos praktikos, kurią jos mėgina panaudoti“, – sakoma JAV Iždo departamento sekretoriaus pavaduotojos terorizmo ir finansinės žvalgybos reikalams Sigal Mandelker pareiškime.

Priemonių imtasi ir prieš du Taivane gyvenančius asmenis Huang Wang Ken ir Chen Mei Hsiang, taip pat prieš laivą, su kuriuo susiję šie asmenys.

Pasak JAV iždo departamento, mėginimais pergabenti naftą iš vieno laivo į kitą siekiama išvengti JT sankcijų, skirtų užkirsti kelią Šiaurės Korėjai gauti išteklių, kurie būtų naudojami paremti jos masinio naikinimo ginklų ir raketų programas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius